Legea privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni a fost modificata

 

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 343 din data de 11 iunie 2013 a fost publicata Legea nr. 176/2013 pentru modificarea art. 1 alin. (1) din Legea nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni.

guvern departament romanii de pretutindeniActul normativ defineste intr-un mod mai clar sintagma „romani de pretutindeni”, enumerand toate denumirile cu care romanii sunt cunoscuti si se identifica.

Astfel, romani de pretutindeni, in intelesul legii, sunt persoanele de origine romana si cele apartinand filonului lingvistic si cultural romanesc, care locuiesc în afara frontierelor României, indiferent de modul in care acestia sunt apelati (armani, armanji, aromani, basarabeni, bucovineni, cutovlahi, daco-romani, farseroti, herteni, instro-romani, latini dunareni, mecedoromani, macedo-romani, maramureseni, megleniti, megleno-romani, moldoveni, moldovlahi, rramani, rumani, valahi, vlahi, vlasi, voloni, macedo-armanji, precum si toate celelalte forme lexicale inrudite semantic cu cele de mai sus).juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie