Opt luni de inchisoare cu suspendare pentru Viorica Oniga, in dosarul conflictelor de interese

 

Fosta presedinta a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova Viorica Oniga, arestata preventiv pentru fapte de coruptie, a fost condamnata la opt luni de închisoare cu suspendare într-un alt dosar în care a fost trimisa în judecata pentru conflict de interese.

ciocanMagistratii Curtii de Apel Ploiesti au condamnat-o, vineri, la opt luni de închisoare cu suspendare pe Viorica Oniga, trimisa în judecata pentru doua infractiuni de conflict de interese, într-un dosar instrumentat de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, au declarat reprezentanti ai acestei instante.

Sentinta pronuntata vineri de Curtea de Apel Ploiesti nu este definitiva, putând fi atacata la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

Dosarul în care fosta sefa a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Prahova, medicul Viorica Oniga, a fost condamnata pentru conflict de interese a fost înregistrat pe rolul Curtii de Apel Ploiesti în 22 mai, cu sase zile înainte ca Oniga sa fie retinuta de procurorii DNA si apoi arestata preventiv într-un dosar în care este acuzata de mai multe infractiuni de coruptie.

Potrivit unui document întocmit de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti si postat pe site-ul Ministerului Public, Oniga a fost trimisa în judecata pentru conflict de interese întrucât a participat la luarea deciziei privind încadrarea în grad de handicap a sotului si a fiului sau, acestia primind indemnizatii ca urmare a încadrarii lor în grad de handicap.

„Oniga Viorica (…) în calitate de functionar public, presedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulti Prahova, aflata în subordinea Consiliului Judetean Prahova, în exercitarea atributiilor de serviciu, în datele de 19 iunie 2008 si 30 iunie 2008, a participat la luarea deciziei privind încadrarea în grad de handicap pentru Banica Romulus Bujor si Banica Dardu, sotul si respectiv fiul acesteia, semnând certificatele de încadrare în grad de handicap si documentarele de evaluare medicala. Prin încadrarea lor în grad de handicap acestia au beneficiat de drepturile si accesibilitatile prevazute de Legea nr. 448/2006, respectiv indemnizatie lunara si buget complementar”, se arata în documentul citat.

În prezent, Viorica Oniga, arestata preventiv la propunerea DNA, se afla în arestul Politiei Judetene Buzau. Ea a cerut Tribunalului Prahova eliberarea sub control judiciar, cerere respinsa de magistrati, iar apoi a solicitat eliberarea pe cautiune, achitând cautiunea de 10.000 de lei stabilita de magistrati, însa si aceasta solicitare a fost respinsa. Oniga a facut recurs la solutia de respingere a cererii sale privind eliberarea pe cautiune, însa pâna în prezent dosarul nu a ajuns la Curtea de Apel Ploiesti, care va judeca recursul.Daciana Ilie, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie