Insolventa celei mai datornice companii din România. Vezi ce firma a fost desemnata lichidator

 

Expert Insolventa SPRL Deva a fost declarat adjudecatar al licitatiei pentru selectarea lichidatorului la Compania Nationala a Huilei, companie de stat care în ultimii ani a fost liderul celor mai mari datornici la bugetul de stat.

insolventaAnuntul a fost facut de Ministerul Economiei, care a ales si oferta depusa de  Consortiul format din Musat & Asociatii – Restructuring & Insolvency SPRL si Musat si Asociatii Sparl pentru insolventa SC PEET Termoelectrica SA.

În urma anuntului publicitar pentru organizarea licitatiilor de desemnare a lichidatorului CN a Huilei SA respectiv a lichidatorului SC PEET Termoelectrica SA, la termenul limita pentru depunerea ofertelor, 7 iunie 2013, au fost depuse câte trei oferte pentru fiecare din cei doi operatori economici.

În fiecare dintre cele doua cazuri, în urma analizei documentelor de participare depuse si care atesta îndeplinirea conditiilor de precalificare, a fost descalificata câte o oferta.

Urmare a punctarii ofertelor finale depuse, conform grilelor de evaluare si comparare a ofertelor în vederea desemnarii lichidatorilor, au fost declarati adjudecatari ai licitatiilor Expert Insolventa SPRL Deva, la CNH, si consortiul format din Musat & Asociatii – Restructuring & Insolvency SPRL si Musat si Asociatii Sparl, la Termoelectrica.

În data de 26 iunie, Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii în Industrie, actionând în numele si pe seama Ministerului Economiei, unicul actionar al celor doua societati aflate în lichidare voluntara, a încheiat cu adjudecatarii celor doua licitatii Contracte de angajare.

La 28 februarie 2013, activele Termoelectrica aveau o valoare preliminata de 552,913 milioane lei, iar valoarea preliminata a datoriilor se ridica la 331,174 milioane lei. În cazul CNH, valoarea preliminata a activelor este de 1,113 milioane lei, iar cea a datoriilor de 4,92 miliarde lei. Ciprian Mailat, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie