Cascada Bigar din Caras Severin, a fost declarata cea mai frumoasa din lume

 

Cunoscuta de prea putini dintre noi, cascada Bigar din Caras Severin a fost declarata cea mai frumoasa din lume.
Site-ul ”The World Geography” a plasat minunata cadere de apa, fruntasa intr-un top in care figureaza destinatii consacrate, din Statele Unite ale Americii, Filipine sau Australia. Dar, asa cum era de asteptat, locul de o rara frumusete este lasat de izbeliste. De mai bine de 20 de ani, in zona nu s-a facut nicio investitie.

cascada bigar caras severinLa 12 kilometri de localitatea Bozovici, se aude susurul cascadei Bigar, o minunatie care face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita. Apa izvoraste de la 200 de metri altitudine si se varsa in raul Minis, de pe o stanca acoperita cu muschi.

„Cascada Bigar este unica prin modul de a curge, peste muschi curge apa. Un izbuc mai sus la vreo 200 de metri, izbuc inseamna ca sare din pamant”, explica o profesoara elevilor.

Membrii unei familii din Tulcea recunosc ca inainte de a aparea in topul celor de la ”The World Geography” nu stiau prea multe despre acest loc.

„Este extraordinar, dar mi se pare putin pusa in valoare. Ieri am fost pe cheile Nerei si am venit pana aici sa vedem cascada”, spune Liliana Maxim.

Natura ne-a ajutat, insa din pacate nu am facut nimic sa punem in valoare asemenea frumusete. Cei de la Parcurile Nationale nu au bani de investitii, asa ca o solutie ar fi fondurile europene.

Pana atunci insa, cea mai buna promovare o face site-ul ”The World Geography”. Turisti din toata lumea isi exprima deja entuziasmul.

Pe locul doi in acest clasament care ne onoreaza se afla Eternal Flame Falls din Statele Unite ale Americii, urmata de cascada Asik-Asik din Filipine, Horizontal Falls din Australia si Blood Falls din Antartica. incont.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie