Codul Fiscal modificat. Fermierii, impozitati in functie de norma de venit

 

De anul acesta, toate persoanele care câstiga bani din activitatile agricole trebuie sa depuna un formular la Fisc pentru a plati impozitul de 16 la suta din norma de venit. Sunt inclusi aici atât cei care cultiva vegetale, cât si crescatorii de albine sau animale.

agriculturaStatul a modificat Codul Fiscal astfel încât fermierii sunt impozitati în functie de o norma de venit. Este vorba despre o suma fixa stabilita anual, în functie de specificul activitatii si de zona în care se desfasoara activitatea agricola.

Astfel, pentru cereale este stabilita o norma de venit anual de 449 de lei pentru toate suprafetele care depasesc 2 hectare. În cazul legumelor, normele de venit difera: pentru cartofi (peste 2 ha) – 458 de lei; 697 de lei – pentru sfecla de zahar (peste 2 ha), pentru vita-de-vie si pomi fructiferi (peste 1 ha) – 1.385 de lei.

Si crescatorii de animale trebuie sa scoata bani din buzunar. Pentru cei care au mai mult de 2 vaci, norma de venit este de 453 de lei, în timp ce în cazul celor cu peste 50 de ovine, suma se ridica la 47 de lei. Nici apicultorii nu au scapat de impozitare: pentru 75 de familii de albine, norma de venit este de 40 de lei. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie