Raed Arafat a anuntat ca pana la sfarsitul anului, fiecare regiune de dezvoltare va avea cate un elicopter SMURD

 

Secretarul de stat în Ministerul Sanatatii, Raed Arafat a anuntat, luni, ca pâna la sfârsitul anului toate cele opt regiuni de dezvoltare vor dispune de câte un elicopter SMURD, unul urmând sa fie coordonat de la Cluj-Napoca si sa deserveasca Regiunea de Nord-Vest.

elicopter smurdSecretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni, într-o conferinta de presa, ca în momentul de fata sistemul medical de urgenta dispune de sase elicoptere SMURD, pentru tot atâtea regiuni de dezvoltare. „Anul acesta vom finaliza cele opt regiuni, fiecare regiune va avea propriul elicopter SMURD. Si Regiunea de Nord-Vest va avea un elicopter sub coordonarea centrului universitar Cluj-Napoca. Ultimele doua elicoptere urmeaza sa ajunga prin noiembrie-decembrie. Acum avem sase elicoptere, vom avea opt, câte unul pe regiune, si apoi vom face o analiza sa vedem daca mai trebuie în anumite puncte. Nu va fi elicopterul adus la Cluj, de aici va avea loc coordonarea lui, pentru ca nu pot sa fie doua elicoptere în doua judete apropiate si sa ramâna zone neacoperite. Cel mai apropiat elicopter SMURD este la Târgu Mures”, a spus Arafat.

În prezent, cele sase elicoptere SMURD îsi desfasoara activitatea de la Târgu Mures, Iasi, Bucuresti, Arad, Craiova si Constanta. Ultimele doua elicoptere vor deservi Regiunile de Dezvoltare Nord-Vest si Sud-Est. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie