Centrul de tratament balnear de la Hatuica, jud. Covasna, a fost introdus in circuitul turistic

 

Centrul de tratament balnear din localitatea Hatuica, comuna Catalina, construit în urma cu aproape doi ani, a fost introdus luni în circuitul turistic. Deschiderea oficiala a avut loc în prezenta autoritatilor locale, care au precizat ca investitia s-a cifrat la circa 2,6 milioane de lei, dintre care 1,5 milioane de lei au fost asigurati de fostul Minister al Dezvoltarii Regionale si Turismului, iar restul de autoritatile locale.

Tamas SandorPresedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor a declarat ca centrul nu a putut fi deschis pâna acum, desi fusese inaugurat în urma cu aproape doi ani în prezenta fostului ministru Elena Udrea, deoarece nu a putut fi asigurat mobilierul si nici personalul necesar, întrucât fostul Guvern blocase posturile si achizitiile pe fondul austeritatii financiare. Tamas a precizat ca între timp Consiliul Judetean Covasna a înfiintat Asociatia de dezvoltare intercomunitara AquaSic împreuna cu cinci comune din judet în scopul promovarii turismului balnear, iar prin intermediul acesteia a fost achizitionat mobilierul si au fost angajati trei oameni care vor lucra la baile din Hatuica.

Un mic centru balnear a fost deschis anul trecut si în statiunea Sugas Bai, nu departe de Sfântu Gheorghe, unde turistii au la dispozitie bazine si saune, iar în curând va deveni functional si cel din statiunea Vâlcele construit din fonduri europene prin proiectul ‘Drumul apelor minerale’.

Oferta turistica a judetului Covasna în acest sezon estival are în prim plan nu doar aceste centre de tratament, ci si mai multe bai traditionale cu apa minerala renovate în ultimii ani, inclusiv cu sprijinul unor voluntari. Aceste bai, folosite de sute de ani de localnici pentru a-si trata diverse boli, sunt de fapt niste piscine din lemn ‘pierdute’ în padure, unde turistii se pot scalda gratuit în apa minerala. Ideea autoritatilor locale a fost de a reconstrui aceste bai traditionale nu neaparat pentru efectul curativ, cât mai ales pentru ineditul lor. Astfel de oaze de liniste si racoare, unde turistii pot petrece câteva zile de vacanta sunt în mai multe localitati, printre care Cernat, Bodoc, Olteni, Peteni si Turia. Autoritatile locale spera ca odata cu punerea lor în functiune sa revigoreze turismul si sa sprijine afacerile proprietarilor de pensiuni din mediul rural.(A- autor: Oana Malina Negrea, editor: Danut Puscasu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie