Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea de suspendare a raportului ANI privind incompatibilitatea primarului din Sibiu, Klaus Iohannis

 

Cererea primarului din Sibiu, Klaus Iohannis, de suspendare a raportului de evaluare prin care ANI constata ca edilul se afla în incompatibilitate a fost respinsa, miercuri, de Curtea de Apel Alba Iulia, iar procesul, în care Iohannis a cerut si anularea actului, va avea un nou termen în septembrie.

Klaus IohanisPurtatorul de cuvânt al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca, în procesul dintre primarul Sibiului, Klaus Iohannis, si Agentia Nationala de Integritate, instanta a respins cererea edilului prin care acesta solicita suspendarea raportului de evaluare al ANI, prin care se constata incompatibilitatea sa.

„Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca lipsita de interes cererea de suspendare a raportului de evaluare întocmit de ANI prin care agentia constata starea de incompatibilitate în cazul primarului din Sibiu”, a spus Muntean.

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis a atacat în instanta raportul ANI din luna aprilie a acestui an, prin care agentia constata starea sa de incompatibilitate, iar în acest dosar edilul a solicitat atât anularea raportului ANI, cât si suspendarea acestuia.

Cosmin Muntean a precizat ca primarul din Sibiu, Klaus Ioannis, nu a fost prezent la termenul de miercuri de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmatorul termen la Curtea de Apel Alba Iulia este programat pentru 16 septembrie.

În 24 aprilie, Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla în stare de incompatibilitate, întrucât are si calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010, si la SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a contestat decizia ANI în 31 mai, la Curtea de Apel Alba Iulia.

În 2 iulie, ANI a depus o cerere la Înalta Curte de Casatie si Justitie, de stramutare a dosarului de incompatibilitate, de la Curtea de Apel Alba Iulia la o alta instanta egala în grad. Cererea va fi judecata de instanta suprema în 20 septembrie.

În paralel, Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis, în 16 iulie, sa respinga cererea prin care ANI a solicitat, pe lânga stramutarea dosarului, suspendarea judecarii cauzei la Curtea de Apel Alba Iulia pâna la solutionarea cererii de stramutare. În aceasta situatie, dosarul îsi continua cursul în instanta la Curtea de Apel Alba Iulia.

Iohannis este prim-vicepresedinte al PNL si exercita al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Sibiu.

În 16 mai, Iohannis spunea ca „nu a intrat bine” în PNL, ca ANI „si-a amintit” de el si „iar a gasit o speta de incompatibilitate”, mentionând ca, în opinia sa, este o confuzie pe care o face ANI.

„Exista societatea Piete, care a fost înfiintata de noi acum câtiva ani. ANI spune ca sunt incompatibil pentru ca reprezint municipiul Sibiu în Adunarea Generala a Actionarilor, lucru total fals. Nu am avut niciodata un astfel de mandat, deci nu exista cauza. A doua se refera la Societatea Apa Canal, societatea care, dupa înfiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI), a devenit operator regional. Toti primarii comunitatilor care sunt în ADI Apa sunt si reprezentantii comunitatilor lor în Adunarea Generala a Actionarilor la Apa Canal, care este operator regional, având comunitati din judetele Sibiu si Brasov”, explica Iohannis, care adauga ca legea incompatibilitatilor prevede ca primarul nu poate fi actionar în AGA a unor societati de interes local, fara a face referire la societatile regionale.

De asemenea, Iohannis afirma, în 18 iulie, ca se apara singur în procesul pe care l-a intentat ANI, precizând ca întâmpinarile si interventiile le semneaza în nume propriu.

Pe de alta parte, la începutul lunii iulie, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat ca 20 de primari din judetul Sibiu au fost în incompatibilitate, întrucât au detinut si functii de reprezentanti în Adunarea Generala a Actionarilor a SC Apa Canal Sibiu.

Cei mai multi primari din judetul Sibiu în cazul carora ANI a constatat ca sunt incompatibili s-au declarat revoltati si au anuntat ca vor contesta decizia, unul dintre edili, cel din Cisnadie, spunând ca nu a facut parte niciodata din AGA a SC Canal si ca cei de la ANI sunt „niste nebuni”.Pacala Dana, Dan Lungu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie