Centru de servicii de asistenta sociala pentru varstnici, inaugurat la Resita

 

La Resita a fost inaugurat, miercuri, Centrul de servicii de asistenta sociala pentru persoanele vârstnice, realizat printr-un proiect cu finantare europeana.

maini varstniciObiectivul general al proiectului l-a constituit dezvoltarea capacitatii sistemului resitean de asistenta sociala, pentru a raspunde nevoilor cetatenilor, prin îmbunatatirea calitatii serviciilor sociale oferite persoanelor vârstnice.

Prin acest proiect, a fost modernizata si reabilitata cladirea cunoscuta în Resita sub denumirea de ‘Baia Comunala’ si au fost angajate 11 persoane.

‘În prezent, de serviciile centrului beneficiaza 40 de persoane, care primesc, totodata, si o masa calda pe zi, dar si consiliere psihologica, daca este nevoie. Tot aici, se vor desfasura o serie de activitati de informare a persoanelor vârstnice, precum si activitati cultural-artistice’, a declarat, la inaugurarea centrului, Mihai Stepanescu, primarul municipiului Resita.

Prin înfiintarea de asemenea centre, se doreste prevenirea marginalizarii si excluziunii sociale a persoanelor vârstnice, precum si a dezechilibrelor din viata sociala a acestei categorii sociale. Mai exact, municipalitatea si-a propus integrarea persoanelor de vârsta a III-a în viata comunitatii locale, prin constientizarea si exploatarea fortelor proprii.

Centrul de asistenta inaugurat reprezinta un serviciu social comunitar gratuit, ce se adreseaza batrânilor aflati în situatii de vulnerabilitate sociala. Ei sunt sprijiniti pentru îmbunatatirea calitatii vietii, prin petrecerea în mod activ si placut a timpului liber, a mai afirmat primarul Resitei, Mihai Stepanescu.

La rândul sau, subprefectul judetului, Ioan Anton Paulescu, a subliniat faptul ca prin deschiderea unor astfel de centre, lista de asteptare pentru azilurile de batrâni este mult mai mica. În acelasi timp, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a precizat ca institutia pe care o reprezinta este implicata în asigurarea protectiei sociale, având în subordine patru astfel de institutii, dar ca este deschisa, în continuare, la diferite parteneriate.(AS – autor: Paula Neamtu, editor: Danut Puscasu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie