Examenul de definitivat: Promovabilitatea, 51,26% dupa solutionarea contestatiilor

 

Promovabilitatea la examenul national de definitivat în învatamântul preuniversitar este de 51,26 la suta dupa solutionarea contestatiilor, 3.409 dintre cei 6.651 de candidati reusind sa obtina note de trecere, de minim 8, la proba scrisa, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

examen definitivatComparativ cu rezultatele anuntate înaintea solutionarii contestatiilor, pe 23 iulie, se constata o crestere a promovabilitatii de 3,43 la suta.

Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judetul Gorj – 82,35 -, iar cel mai scazut, în judetul Calarasi – 33,33.

Dintre candidatii care au reusit sa promoveze examenul, 32 au obtinut note de 10, iar alti 174, note între 9,50 si 9,99.

Cadrele didactice care au promovat examenul national de definitivare au dobândit dreptul de practica în învatamântul preuniversitar.

Candidatii înscrisi la examenul de definitivare au avut de sustinut doua probe. Prima, care s-a desfasurat în perioada ianuarie – iunie, a constat în sustinerea a doua inspectii speciale la clasa si a avut caracter eliminatoriu. În urma acesteia, din totalul celor 8.567 de candidati înscrisi, au reusit sa se califice pentru a doua proba, scrisa, din data de 18 iulie, 7.889 de candidati. S-au prezentat la examenul scris 7.400 si au finalizat proba 6.651 de candida-i.

Pentru sesiunea din acest an, MEN a decis ca nota minima de promovare a examenului national de definitivat în învatamânt sa fie 8 si nu 7.

O alta noutate adoptata de MEN a fost acordarea dreptului de a participa la acest examen si debutantilor cu un an vechime la catedra. Laura Mitran, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie