26 milioane euro va costa noul sistem de management al traficului aerian din Romania

 

Contractul încheiat de Administratia Româna a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) cu spaniolii de la Indra, care vizeaza livrarea unui nou sistem de management al traficului pentru spatiul aerian al României, are o valoare de aproximativ 26 milioane euro.

controlori trafic aerianFaza I a proiectului va dura pâna în februarie 2015, iar faza a doua se va încheia în luna noiembrie a aceluiasi an, au comunicat reprezentantii ROMATSA, la solicitarea MEDIAFAX.

Contractul va fi finantat din surse proprii, iar metoda de selectie a fost o licitatie publica deschisa, internationala, potrivit sursei citate.

Acordul a fost semnat luni de directorul general ROMATSA, Aleodor Frâncu, si Rafael Gallego, vicepresedinte executiv Indra.

Sistemul va fi implementat la Centrul Regional de Control al Traficului Aerian din Bucuresti, la alte patru unitati de control de apropiere, precum si la 15 turnuri de control de aerodrom.

Aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ROMATSA a fost înfiintata în anul 1991 si activeaza în domeniul serviciilor de trafic aerian, furnizate aeronavelor civile care survoleaza spatiul aerian al României.

Compania Indra asigura servicii de consultanta si tehnologie în diverse domenii, printre care transporturi, energie, industrie, administratie publica sau sanatate. Ioan Dornescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie