Gala Excelentei in Mediere 2013

 

Cluj Napoca gazduieste in premiera Gala Excelentei in Mediere din Romania.

Sigla Gala ExcelentaEvenimentul, organizat sub patronajul MediereNet.ro® si al Consiliului Judetean Cluj, va avea loc in data de 27 septembrie 2013, la Hotelul Univers T. MediereNet.ro®, revista mediatorilor din Romania, este o publicatie independenta.

Gala Excelentei in Mediere recunoaste si premiaza meritele profesionistilor care au pus bazele medierii in Romania, straduinta si profesionalismul celor care desfasoara aceasta activitate zi de zi si pe cei care promoveaza si sustin medierea. Drept urmare, Gala Excelentei in Mediere va reuni mediatori, reprezentanti ai mediului juridic, de business, oameni politici si jurnalisti.

De ce este acum momentul pentru Gala Excelentei in Mediere?

In Romania, medierea are deja o istorie de mai bine de sapte ani. In momentul in care tara noastra a devenit membra UE, la 1 ianuarie 2007, Romania avea deja o lege a medierii. Implementarea legii medierii a fost una dintre conditiile aderarii tarii noastre la UE, pentru a facilita solutionarea conflictelor de interese ale persoanelor fizice si juridice, atat pe plan intern dar si in cazuri transfrontaliere. Medierea ofera oportunitatea dezvoltarii relatiilor economice din Romania in contextul Uniunii Europene.

Sigla Consiliului Judetean ClujO parte din modificarile legii medierii au aparut in contextul alinierii la legislatia UE, care insista pe utilizarea acestei metode alternative de solutionare a conflictelor, tocmai datorita faptului ca prin mediere se reduc costurile de timp si de bani implicate de desfasurarea unui proces in instanta.

Ca in orice istorie si in mediere au alternat suisurile si coborasurile. Ceea ce a contat insa a fost implicarea autoritatilor si a specialistilor din domeniul juridic.

Din acest motiv Gala Excelentei in Mediere este ocazia perfecta pentru a  multumi profesionistilor pentru activitatea lor, luand in mod firesc in considerare si specialistii care au profesat in ultimii ani in domeniul medierii. Nu trebuie exclus nici segmentul mass-media, acesta jucand un rol important in educarea romanilor pentru care notiunea de mediere devine tot mai familiara.

Anca Stancu, manager Medierenet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

  1. […] Din acest motiv Gala Excelentei in Mediere este ocazia perfecta pentru a multumi profesionistilor pentru activitatea lor, luand in mod firesc in considerare si specialistii care au profesat in ultimii ani in domeniul medierii. Nu trebuie exclus nici segmentul mass-media, acesta jucand un rol important in educarea romanilor pentru care notiunea de mediere devine tot mai familiara. Sursa: medierenet.ro […]

  2. […] MediereNet.ro anunta de acum Gala Excelentei in Mediere, din septembrie, si ma bucur ca organizarea evenimentului este pe maini atat de bune. Si mai mult ma bucura faptul ca vom vorbi despre inceputuri, despre pasi mici si eforturi mari, dar si despre schimbarea mentalitatii… O sa fie un eveniment despre care vom mai vorbi, cu siguranta. […]

Adaugă părerea ta


 

Distribuie