Rominserv, parte a grupului Rompetrol, a castigat un contract de 1 mld. dolari pentru modernizarea unei rafinarii din Kazahstan

 

Rominserv, parte a grupului Rompetrol, va realiza lucrarile de modernizare si cresterea a capacitatii de prelucrare a rafinariei Pavlodar din Kazahstan, valoarea contractului semnat la începutul saptamânii în acest sens fiind de 1,072 miliarde dolari.

Rominserv, parte a grupului RompetrolPotrivit unui comunicat al Rompetrol, remis, joi, AGERPRES, programul vizeaza extinderea capacitatii de procesare la 7 milioane de tone pe an, cresterea randamentului de rafinare, îmbunatatirea calitatii produselor, precum si reducerea impactului asupra mediului înconjurator.

În prima faza a proiectului, compania româneasca va asigura proiectarea si procurarea materialelor si a echipamentelor necesare constructiei de noi instalatii, dar si pentru modernizarea celor existente.

Potrivit comunicatului citat, în cursul anului 2014, rafinaria Pavlodar va analiza posibilitatea lansarii celei de-a doua etape a proiectului, ce are ca principale obiective îmbunatatirea randamentului de prelucrare a titeiului si cresterea productiei de combustibili de calitate superioara. Aceasta faza este prognozata a se încheia în cursul anului 2018.

În cadrul programului vor fi modernizate un numar de 10 instalatii.

Rafinaria Pavlodar, situata în nord-estul tarii, a fost construita în 1978, fiind proiectata pentru procesarea titeiului vest-siberian. Parte a KazMunayGas din 2009, aceasta este cea mai mare unitate de productie a produselor petroliere din Kazahstan si cea mai moderna din regiunea Asiei Centrale. În 2012, rafinaria a procesat o cantitate de 5 milioane de tone de titei.

Rominserv este contractorul general al grupului Rompetrol, sustinând dezvoltarea operatiunilor si activitatilor acestuia de rafinare, marketing si trading, dar si explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport.

Grupul Rompetrol este detinut integral de compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan – KazMunayGas, fiind prezent în 12 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor în Franta, România, Spania si Sud-Estul Europei. În 2012, Grupul a înregistrat o cifra de afaceri de 10,8 miliarde dolari. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie