Un profesor al Universitatii Transilvania din Brasov, trimis in judecata pentru luare de mita si trafic de influenta

 

Procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Brasov au dispus trimiterea în judecata în stare de libertate a profesorului Onisâi Lazar pentru savârsirea a 32 de infractiuni de luare de mita si a unei infractiuni de trafic de influenta, informeaza un comunicat transmis joi AGERPRES de parchet.

universitatea transilvania brasovÎn sarcina inculpatului s-a retinut ca, în calitate de profesor universitar la disciplina Anatomie, din cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii „Transilvania”, a primit în data de 29 ianuarie 2013 de la un denuntator, student din anul II, suma de 800 de lei pentru a-l promova în alte conditii decât cele legale la examenul din sesiunea de iarna 2013.

În data de 8 februarie 2013, a fost prins în flagrant imediat dupa ce a pretins suma de 1.000 de lei din care a primit 700 de lei de la investigatorul cu identitate reala desemnat de procuror, care s-a prezentat ca fiind student în anul I la Facultatea de Medicina Brasov, pentru a-l promova în alte conditii decât cele legale, la disciplina Anatomie, tot în sesiunea de iarna 2013.

Inculpatul a mai fost trimis în judecata pentru ca, în perioada iunie 2011 – ianuarie 2013, a pretins si a primit de la alte 21 de persoane, studenti ai Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii „Transilvania”, direct sau indirect, sume de bani variind de la 200 de euro pâna la 500 de euro, pentru un examen sau alte foloase, munca nerenumerata, prestata de doi studenti, pe parcursul perioadei aprilie 2011 – iunie 2012, în aceleasi scopuri.

În sarcina inculpatului s-a mai retinut si faptul ca, în cursul lunii septembrie 2012, a pretins si a primit suma de 200 de euro de la un denuntator, traficându-si influenta pretinsa pe lânga un cadru universitar al Facultatii de Medicina din Brasov pentru a-l promova pe acesta la unul dintre examene.

Imediat dupa prinderea în flagrant a profesorului, conducerea Universitatii „Transilvania” a dispus încetarea raporturilor de serviciu cu acesta, care a trebuit sa paraseasca institutia de învatamânt.

Dosarul a fost înaintat în vederea efectuarii cercetarii judecatoresti Tribunalului Brasov, se precizeaza în comunicatul de presa.(AS – autor: Jana Pintili, editor: Stefan Gabrea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie