Incendiu de padure in Borsa, judetul Maramures

 

Sute de pompieri, jandarmi, silvicultori si politisti de frontiera au intervenit, sâmbata, pentru stingerea unui incendiu de padure izbucnit în Borsa, judetul Maramures, la vârful Toroiaga, zona fiind, în prezent, izolata, astfel ca focul nu se mai poate extinde, potrivit IGSU.

incendiuLa interventia efectuata la o altitudine de circa 1.400 de metri au participat peste 200 de pompieri militari ai serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta din judetele Maramures si Bistrita, sub coordonarea subprefectului judetului, Pamfil Bercean, au precizat reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

În zona s-au deplasat, cu tehnica adecvata, si doua echipe specializate pentru interventii la incendiile de padure ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al Judetului Suceava.

Din cauza dificultatii interventiei, acestora li s-au alaturat 100 de jandarmi, 85 de silvicultori, 15 pompieri voluntari, 20 cadre ale politiei de frontiera, precum si oficialitati locale si judetene, care au suplimentat transportul în zona de manifestare, potrivit sursei citate.

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de localizare si lichidare a incendiului, fortelor de la sol le-au venit în sprijin doua elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatiei din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, adaptate cu dispozitive speciale de stingere – Bambi-Bucket.

Zona a fost izolata, astfel ca incendiul nu se mai poate extinde, si se intervine pentru stingerea acestuia, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii IGSU.

Conducerea echipelor care intervin pentru stingerea incendiului este asigurata de inspectorul general al IGSU, Ion Burlui. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie