Presedintele Traian Basescu: Ungaria a devenit un focar de instabilitate. Politicienii maghiari care au venit in Harghita si Covasna au depasit limita decentei

 

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Izvoru Muresului (Harghita), ca 2013 e ultimul an în care politicienii ungari au putut sa se plimbe atât de relaxat în România, el avertizând ca statul român „îsi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”.

Traian BasescuVorbind despre principiul general al tratamentului minoritatilor în România, Traian Basescu a afirmat: „Niciun prag constitutional nu poate fi nici luat în discutie, nici depasit. Poate sa se perinde prin Harghita si Covasna toata protipendada politicienilor maghiari. Cred ca e ultimul an în care au putut sa o faca atât de relaxat”.

Seful statului român a sustinut ca politicienii maghiari care au venit în Harghita si Covasna au depasit limita decentei.

„Anul asta au ajuns la limita la care le spun: e prea mult”, a continuat presedintele Basescu.

El a sustinut ca Ungaria a devenit „în momentul de fata un focar de instabilitate din punct de vedere al tratarii minoritatilor în regiune, nu în România, în regiune”, adaugând ca politica Budapestei a început sa creeze „dificultati”.

„România îsi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”, a continuat Basescu. Ioana Câmpean, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie