Pozitia Ungariei cu privire la declaratiile presedintelui Traian Basescu: Ungaria si Romania impartasesc interesul protejarii minoritatilor

 

Ungaria si România împartasesc interesul protejarii minoritatilor etnice, iar Ungaria este angajata într-un dialog constructiv cu România în privinta acestui subiect, a afirmat luni seara Ministerul ungar de Externe, raspunzând unor declaratii ale presedintelui român Traian Basescu.

steag ungariaAmbasadorul ungar în România Oszkar Fuzes a prezentat pozitia tarii sale Ministerului român de Externe, se arata într-un comunicat al ministerului ungar.

Fuzes a transmis ca Ungaria este angajata în mentinerea stabilitatii în regiune si în garantarea drepturilor omului si drepturilor minoritatilor etnice.

Ministerul ungar a reactionat astfel în urma unor declaratii ale presedintelui român Traian Basescu, care a spus luni, la un forum în Tinutul Secuiesc, ca Ungaria a devenit un „focar de instabilitate” în privinta problemelor minoritatilor etnice si ca România îsi va asuma rolul „punerii la punct a Budapestei”.

De asemenea, Basescu a apreciat ca „politicieni unguri de elita” care au participat la evenimente culturale maghiare au „depasit limitele decentei”, un lucru „care ar urma sa nu se mai repete”.

Potrivit MTI, ministerul ungar subliniaza totodata în comunicat ca Guvernul de la Budapesta a sustinut în mod constant doleantele etnicilor maghiari din România, exprimate în mod democratic si respectând normele si practicile europene. Valentin Vidu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie