Persoanele care obtin venituri din activitati agricole vor putea achita impozitul si la Primarie

 

Persoanele care obtin venituri din activitati agricole vor putea sa achite impozitul si contributiile aferente acestor venituri la Primarie, prevede un proiect de ordonanta prezentat joi de Ministerul de Finante. Documentul ar putea fi aprobat în sedinta de guvern de saptamâna viitoare.

agricultura-subventiiMinisterul de Finante a lansat joi, în dezbatere publica, un proiect care ar trebui sa preîntâmpine problemele legate de plata impozitului agricol. Mai exact, ministerul propune ca acest tip de impozit sa poata fi platit si la Primarie, nu doar la sediul ANAF. Argumentul adus este acela ca masura va duce la „diminuarea cheltuielilor de conformare pe care trebuie sa le suporte contribuabilul pentru a-si îndeplini obligatiile de plata”. În plus, „se evita deplasarea contribuabililor în cauza pe distante foarte mari pâna la unitatile administratiilor finantelor publice la care sunt înregistrati ca platitori de impozit si contributii aferente veniturilor din activitati agricole”, adauga sursa citata.

„Impozitul si contributiile aferente veniturilor din activitati agricole, datorate de persoanele fizice, potrivit legii, se pot achita în numerar si la compartimentele de specialitate ale unitatii administrativ-teritoriale corespunzatoare localitatii în care îsi au domiciliul fiscal contribuabilii, daca în aceasta localitate nu exista o unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala”, prevede proiectul de ordonanta. Georgeta Filip, cotidianul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie