Ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, vrea modificarea Codului fiscal si a Codului de procedura fiscala

 

Ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, vrea modificarea Codului fiscal si a Codului de procedura fiscala, astfel încât proprietarii sa plateasca impozit pe imobile în functie de utilitatea lor.

Daniel Chitoiu1Prezent la o emisiune la Digi 24, ministrul Daniel Chitoiu a anuntat principalele modificari la cele doua coduri.

„Prima este un impozit din punct de vedere al profitului la societatile de tip holding„, a anuntat ministrul de Finante, precizând ca aceasta modificare a fost ceruta de companii.

Potrivit acestuia, România ar avea de câstigat prin acest impozit pentru ca „sediile sociale ale companiilor se vor muta în România si, astfel, se vor crea locuri de munca”.

O a doua modificare la coduri, pe care Daniel Chitoiu spera sa o aplice de la 1 ianuarie 2014, este schimbarea modalitatii de impozitare pe cladiri si pe imobile. „Nu se mai impoziteaza pe persoana fizica sau pe persoana juridica, ci în functie de destinatia imobilului – locuinta sau activitate comerciala”, a precizat ministrul de Finante.

Potrivit acestuia, multi proprietari de cladiri desfasoara activitati comerciale în locuintele lor. Mihaela Stoica, gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie