Drumul Judetean 713, „TransBucegi”, s-a surpat inainte de inaugurare

 

Oficialitatile au anuntat, cu surle si trâmbite, ca sâmbata, 31 august, de Ziua Limbii Române, vor inaugura Drumul Judetean 713, care leaga Sinaia de rezervatia naturala de pe platoul Bucegilor. Teoretic închis, drumul este un real pericol pentru turisti.

transbucegi surpatDaca în ultimele luni, muncitorii au realizat parapeti din beton pentru a preveni surparea malurilor, acestia nu au rezolvat si problema bolovanilor cazuti de pe versant.

Este vorba de 16 kilometri de drum pentru tractoare, fostul drum al oilor si al vacilor, care a fost asfaltat timp de trei ani, contra sumei de 12 milioane de euro – din bugetele Ministerului Dezvoltarii si Consiliilor Judetene Dâmbovita si Prahova – si care a început sa se surpe cu doar câteva zile înainte de inaugurare.

Drumul este mai îngust decât unul judetean normal, adica doua masini încap greu una pe lânga cealalta, iar asta îl face extrem de periculos, în special în zona de urcus, unde asfaltul serpuieste pe buza prapastiei.

Reabilitarea DJ 713 Sinaia – Cabana Cuibul Dorului – Saua Dichiului – Cabana Babele, a început în septembrie 2010, printr-o colaborare între Dâmbovita si Prahova si are termen de finalizare 3 ani. Valoarea totala a investitiei pe drumul din munte se ridica la peste 50 de milioane de lei.

Din aceasta suma, contributia CJ Dambovita se ridica la 31.600.000 de lei, ceea ce reprezinta 62%, iar CJ Prahova vine cu aproape 19.400.000 de lei, adica 38%. DJ 713 are o lungime de 16 km, iar în Dâmbovita sunt 10 km. Drumului Judetean 713 mai este cunoscut si sub numele de “Drumul Babelor.

Un rival de frunte al Transfagarasanului si Transalpinei, atât din punctul de vedere al peisajelor care se parca se prabusesc peste tine sau ti se astern verde la picioare, dar mai ales al calitatii drumului, o sosea lina, nou-nouta, Transbucegi, DJ 713 sau „Calea Daciei“ este foarte aproape de finalizare. Data avansata pentru finalizarea lucrarilor, începute în urma cu aproximativ trei ani, este 31 august. Soseaua va da atunci o proba de foc, când la Crucea Caraiman este programata o manifestare dedicata Limbii române, dar si pentru inaugurarea drumului, la care sunt asteptati aproximativ 5.000 de participanti. Ionut Dima, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

  1. […]    Transbucegi, drumul care leagă Sinaia de rezervaţia naturală de pe platoul Bucegilor, s-a surpat cu doar două zile înainte de inaugurare, care era programată pe 31 august, scrie medierenet.ro. […]

  2. […] Transbucegi, drumul care leagă Sinaia de rezervaţia naturală de pe platoul Bucegilor, s-a surpat cu doar două zile înainte de inaugurare, care era programată pe 31 august, scrie medierenet.ro. […]

  3. […] una pe langa cealalta”, fiind extrem de periculos in special in zona de urcus, scria atunci MediereNet.ro. Nici astazi, in 2017, soseaua nu e mai breaza. Asfaltul s-a surpat in unele locuri si inca nu […]

Adaugă părerea ta


 

Distribuie