CSM a decis excluderea din magistratura a Mihaelei Aghenitei, procurorul care l-a favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea

 

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis marti excluderea din magistratura pentru abateri disciplinare a Mihaelei Aghenitei, procurorul care l-a favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea.

CSM„Sectia pentru procurori a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara împotriva doamnei Aghenitei Mihaela, procuror în cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Braila, si a aplicat (…) sanctiunea disciplinara constând în excluderea din magistratura”, se arata într-un comunicat al CSM transmis marti AGERPRES.

Institutia precizeaza ca a luat aceasta decizie pe fondul abaterilor disciplinare savârsite de Mihaela Aghenitei, cum ar fi manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei si nerespectarea îndatoririi de a se abtine atunci când stia ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa.

De asemenea, CSM îi reproseaza celei care l-a favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea ca si-a folosit functia pentru a obtine un tratament favorabil din partea autoritatilor sau interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii.

În plus, Mihaela Aghenitei a fost exclusa din magistratura pentru ca CSM a considerat ca si-a exercitat functia cu rea-credinta.

Conform comunicatului CSM, hotarârea poate fi atacata cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecatori al Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

Sectia pentru procurori a CSM a încuviintat pe 25 martie perchezitia domiciliara si corporala a procurorului Mihaela Aghenitei, fost procuror DNA.

Ulterior, pe 29 martie, Sectia pentru procurori a încuviintat perchezitia informatica asupra mijloacelor de stocare a datelor si sistemelor informatice ridicate cu ocazia perchezitiilor efectuate la domiciliul si resedinta procurorului.

Solicitarile de încuviintare a perchezitiilor au fost prezentate de DIICOT – Structura Centrala.

DIICOT informa, într-un comunicat din aprilie, ca procurorii de la Serviciul Teritorial Galati au dispus pe 22 martie începerea urmaririi penale fata de Mihaela Aghenitei, magistrat procuror.

„În sarcina acesteia s-a retinut faptul ca, în exercitarea atributiilor de serviciu, cu intentie, a instrumentat un dosar penal în care a dispus trimiterea în judecata a doi inculpati, pentru savârsirea infractiunii prevazute de art. 257 alin. 1 Cod Penal cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, în scopul asigurarii beneficiului dispozitiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002 inculpatului Mihail Boldea, anterior trimis în judecata, prin rechizitoriul DIICOT – Serviciul Teritorial Galati”, preciza sursa citata.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie