Gerhard Roiss, ramane la conducerea OMV pana in 2017

 

Gigantul austriac OMV, care detine cea mai mare companie de in România, Petrom, l-a reconfirmat pe Gerhard Roiss la conducerea grupului pâna în 2017.

Gerhard Roiss,CEO OMVDirectorul general (CEO) al OMV, Gerhard Roiss, si directorul financiar executiv (CFO) al grupului, David C. Davies, au fost reconfirmati în functii de catre Consiliul de Supraveghere, mandatele lor fiind prelungite pâna la 31 martie 2017, informeaza Mediafax.

Roiss este de asemenea presedintele Consiliului de Administratie la OMV, iar Davies este vicepresedinte, mandatele celor doi în boardul companiei fiind de asemenea prelungite pentru aceeasi perioada.

„Consiliul de Supraveghere al OMV AG si membrii respectivi ai Consiliului de Administratie au convenit prelungirea mandatelor si contractelor lui Gerhard Roiss, presedinte al Consiliului de Administratie si CEO, si David C. Davies, viepresedinte al Consiliului de Administratie si CFO, pâna la 31 martie 2017”, se arata într-un comunicat transmis marti de OMV.

Roiss si Davies intentioneaza sa se retraga din functii dupa urmatorii trei ani, noteaza OMV.

Gerhard Roiss este membru în Consiliul de Administratie al OMV din 1997. El a devenit vicepresedinte al boardului în 2002 si presedinte si CEO în 2011. Davies a fost numit CFO al OMV în anul 2002. OMV este actionarul majoritar al Petrom.

Pachet salarial de 1,8  milioane euro pentru seful OMV

Presedintele OMV, Gerhard Roiss, a primit anul trecut un pachet salarial în valoare de 1,85 mil. euro, din care partea fixa reprezinta 800.000 euro, potrivit raportului anual al companiei.

Directorul financiar executiv al grupului, David C. Davies, a fost al doilea cel mai bine platit om din conducerea OMV, cu peste 1,5 milioane euro în 2012.

Conducerea grupului austriac a primit în total salarii si beneficii în valoare de 6,4 milioane euro.
OMV Petrom vrea sa faca publice salariile directorilor

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie din România, intentioneaza sa creeze un comitet de remuneratie care sa permita pe viitor publicarea datelor privind salariile încasate de membrii conducerii.

„Avem în vedere crearea unui comitet de remuneratie si apoi sa facem publice salariile. Trebuie sa vedem la ce nivel ne raportam (…) Va fi vorba de remuneratiile celor care fac parte din Directorat si celor din Consiliul de Supraveghere”, a afirmat Sorana Baciu, director Strategy&Investor Relations în cadrul OMV Petrom, raspunzând unei întrebari referitoare la faptul ca salariile din companie nu sunt publicate la fel cum procedeaza actionarul majoritar, compania austriaca OMV.

Ea a precizat ca nu a fost stabilit înca un termen de la care salariile urmeaza sa fie anuntate public.

Directoratul OMV Petrom este format din Mariana Gheorghe – director general executiv si presedinte al Directoratului, Andreas Peter Matje – director financiar, Johann Pleininger – director explorare si productie, Neil Anthony Morgan – director rafinare si marketing si Cristian Secosan – director gaze si energie.

Consiliul de Supraveghere al Petrom este condus de presedintele Gerhard Roiss, secondat de vicepresedintele David C. Davies. Consiliul mai cuprinde sapte membri: Manfred Leitner, Jaap Huijskes, Hans-Peter Floren, Constantin Dascalu, Gheorghe Ionescu, Mark Mobius si Riccardo Puliti.

Sorana Baciu a spus ca exercitiul de transparenta va trebui implementat pentru ca reprezinta unul dintre principiile guvernantei corporative pe care OMV Petrom înca nu le-a implementat.

Petrom a înregistrat anul trecut un profit record, de 3,946 miliarde lei (885,5 milioane euro), în crestere cu 5%, iar vânzarile au urcat cu 16%, la un nou maxim, de 26,258 miliarde lei (5,892 miliarde euro), în principal datorita evolutiei pozitive a preturilor produselor petroliere, desi cantitatile comercializate au fost mai mici. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie