Mediatorii au nevoie de mediere. Bucurestiul vrea sa cocoseasca Clujul

 

Proaspat aparuta meserie a mediatorilor nu este scutita, nici macar în frageda sa pruncie, de tensiuni. Motivul pare sa tina de micile orgolii, dar si de eterna disputa dintre Bucuresti si Cluj.

puzzleO problema a aparut ca urmare a faptului ca municipiul Cluj-Napoca va fi, în 27 septembrie, gazda unui eveniment organizat în premiera în România – Gala Excelentei în Mediere.

Organizatorul evenimentului, Anca Lucia Stancu, manager MediereNet, ne declara ca la eveniment sunt asteptati sa participe circa 200 de mediatori din întreaga tara, precum si reprezentanti de la cel mai înalt nivel al politicii si administratiei din România.

Gala de la Cluj a fost anuntata înca din 1 martie, la o conferinta de profil organizata la Cluj. Ulterior au fost facute demersurile necesare pe lânga cei interesati de problema, pe lânga asociatiile profesionale ale mediatorilor, dar si pe lânga Consiliul de Mediere, organismul de autorizare si reglementare în domeniu.

Cu toate demersurile facute de organizatorii Galei Excelentei în Medire, Consiliul de Mediere n-a dat nici un semn cum ca ar fi interesat de sustinerea si promovarea evenimentului de la Cluj. În schimb, când toate aspectele erau puse la punct pentru organizarea Galei de la Cluj, Consiliul de Mediere a anuntat pe site-ul sau, în 5 septembrie, ca sustine o alta gala, organizata însa la Bucuresti, pe 7 noiembrie: ”Consiliul de Mediere, reprezentat prin domnul Presedinte Dorin Valeriu BADULESCU si Centrul International Pentru Solutionarea Disputelor-România, reprezentat prin domnisoara Presedinte Gabriela Gyongy MIHUT (n.r. –membru în Consiliul de Mediere), anunta organizarea, în parteneriat cu alte entitati, a evenimentului festiv “Gala Mediatorilor”, eveniment menit sa-i celebreze pe cei care si-au adus contributia la implementarea, promovarea si sprijinirea medierii, pe mediatori si eforturile acestora precum si partenerii institutionali si cei din mass-media. Evenimentul va avea loc joi, 7 noiembrie 2013, în municipiul Bucuresti. Vom reveni cu amanunte”.

Am încercat sa aflam mai multe de la presedintele Consiliului de Mediere, Dorin Badulescu, care însa n-a putut sa ne ofere amanunte despre disputa Bucuresti-Cluj, dar care a mentionat ca cel putin personal sustine Gala de la Cluj: ” Nu stiu despre ce e vorba, se organizeaza de asociatii profesionale, independent de Consiliul de mediere. Din punctul meu de vedere, orice eveniment este binevenit care este facut în domeniul medierii. Din punctul meu de vedere orice actiune facuta în domeniu este benefica, eu personal nu m-am opus nici unei actiuni formulate, facute în domeniul medierii. Ar fi contra a ceea ce gândesc eu”.

Poate doar ca o coincidenta, Consiliul de Mediere, din care face parte si organizatoarea evenimentului de la Bucuresti, Gabriela Mihut, este format din 9 persoane, dintre care marea majoritate sunt din zona de sud a tarii: trei din Bucuresti, doi din Craiova si câte unul din Buzau, Iasi, Timisoara si Alba. Septimiu Avram, transilvaniareporter.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie