Impozitul forfetar. Vezi formula de calcul

 

Barurile si cafenelele amplasate central în Capitala sau în primele sapte mari orase vor plati anual, în functie de suprafata, între 1.500 si 3.400 euro, în timp ce în localurile din orase care nu sunt municipii vor achita între 310 euro si 2000 euro, potrivit proiectului de lege avizat de Guvern.

CalculatorComparativ cu taxele platite de restaurante dupa aceleasi criterii de suprafata, rang al localitatii si amplasament, impozitele forfetare din cazul barurilor sunt sensibil mai mici, în medie cu o treime.

Cel mai mare impozit forfetar va fi achitat de restaurantele de peste 300 de metri patrati din Zona A a Bucurestiului, care vor plati 22.680 de lei/an (echivalentul a circa 5.200 de euro), în timp ce la baruri impozitul maxim este de 3.400 de euro, tot în centrul capitalei si la aceeasi suprafata.

Impozitul forfetar anual/unitate este determinat dupa formula k *(x + y*q) *z, unde k este valoarea impozitului standard de 900 de lei, x – variabila în functie de rangul localitatii, y – variabila în functie de suprafata utila a locatiei, z – coeficient de sezonalitate, iar q – 0,9 (unic) reprezinta coeficient de ajustare pentru spatiu tehnic unitate de desfasurare a activitatilor.

Impozitele vor fi calculate în lei, iar în cazul oraselor municipii vor varia între 2.349 lei (500 de euro), aferent unui local de sub 30 de metri patrati si 12.600 lei (2,800 euro) pentru baruri de peste 300 de metri patrati.

Taxele platite de barurile din statiuni vor fi usor sub cele din orase, fiind usor avantajate cele de pe litoral comparativ cu cele de la munte.

Barurile din comune vor achita anual un impozit forfetar între 300 de lei si 3.100 de lei.

Potrivit normei de fundamentare a proiectului de lege, anul trecut erau înregistrate 13.023 de firme care activau în domeniul barurilor si cafenelelor, iar impozitul pe profit cumulat al acestor societati a fost de 10 milioane lei. Ovidiu Barbulescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie