Judecatori si procurori vor participa la orele de educatie civica – program lansat de Ministerul Justitiei

 

Ministerul Justitiei va lansa în perioada urmatoare, în colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale, un program prin care judecatori si procurori vor participa la orele de educatie civica, a anuntat luni ministrul Robert Cazanciuc.

elevi in clasa„Ca ministru al Justitiei, voi demara în scurt timp, împreuna cu domnul ministru Pricopie, un proiect prin care judecatori si procurori vor participa la orele de educatie civica pentru a încerca sa le explice elevilor, în primul rând, cu ce se ocupa un judecator sau procuror, ce înseamna sau ar trebui sa însemne justitia într-un stat bazat pe respectul fata de lege si, evident, ce consecinte sunt pentru cei care nu respecta legea”, a declarat Cazanciuc, care a participat luni, la Scoala Generala nr. 17 „Pia Bratianu”, la deschiderea noului an scolar.

El s-a declarat unul dintre avocatii Ministerului Educatiei în cadrul Guvernului si a aratat ca a încercat sa contribuie la identificarea acelor solutii care sa sprijine scoala româneasca.

„Ca parinte, nu puteam sa nu fiu alaturi de cei doi copii, mai ales când unul dintre ei paseste pentru prima oara în scoala. Nu le e usor sa se desprinda de noi, dar, evident, nici noua nu ne displace o astfel de emotie. Ca membru al Guvernului, am încercat sa contribui la identificarea acelor solutii care sa sprijine scoala româneasca si cu siguranta voi fi în continuare unul din avocatii Ministerului Educatiei în cadrul Guvernului. (…) În urma cu aproximativ 20 de ani, în efervescenta anilor de dupa 1989, am decis sa urmez o cariera de procuror cu convingerea ca în primul rând prin justitie poate avea loc o adevarata schimbare la fata a României.

Câtiva ani mai târziu, dupa ce viata mi-a dat diverse lectii, am introdus în aceasta ecuatie doua noi elemente: o economie competitionala si puternica si un sistem educational care sa ofere cu adevarat o sansa fiecarui copil în parte, dar si o sansa reala societatii românesti de a pune capat perpetuarii generatiilor de sacrificiu. Educatia ne ajuta sa nu transformam orice diferend în conflict si sa avem astfel nevoie de interventia justitiei”, a spus ministrul, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Acesta a precizat ca se va continua sa se investeasca în scoli. ”Vom continua sa investim în scoli, dar vom continua sa investim si în tribunale si locuri de detentie. Haideti sa fim cu totii parte a unui proiect care sa încline definitiv balanta în favoarea scolii!”, a mai afirmat ministrul Justitiei.(AS – autor: Georgiana Tanasescu, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie