Gala Excelentei in Mediere, prima editie, are loc la Cluj-Napoca, pe 27 septembrie

 

Gala Excelentei in Mediere” avand ca parteneri Asociatiile profesionale ale mediatorilor: Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania; Centru Avocatilor Mediatori; Asociatia Centrul de Mediere Turda; Asociatia Profesionala a Mediatorilor din Romania; Asociatia Centrul de solutionare a disputelor prin mediere – Constanta; Insigna Gala Excelentei in Mediere 200 pxAsociatia Centrul de Mediere Olt; Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania; Asociatia Centrul de Mediere Bihor; Asociatia Centrul de Mediere Sud-Est; Asociatia Profesionala Mediere Vest; Asociatia Camera Mediatorilor Vrancea; Asociatia Colegiul Mediatorilor;  Asociatia Mediatorilor Autorizati Brasov; Asociatia M.O.L.G. Medierea Activa din Sibiu; Asociatia Centrul Zonal de Mediere, Negociere si Concordat Preventiv; Asociatia Centrul de Mediere Constanta; Asociatia Colegiul Mediatorilor din Regiunea de Nord – Vest; Asociatia Mediatorilor Timis; Asociatia Mediatorilor din judetul Harghita; Uniunea Mediatorilor Bancari; Asociatia Mediatorilor Autorizati Caras-Severin; Asociatia Colegiul Mediatorilor Mehedinti; Asociatia Mediatorilor Ardeleni;   Asociatia Centrul de Mediere Arad; Asociatia Mediatorilor Profesionisti Bistrita Nasaud; Asociatia Centrul Regional al Mediatorilor Autorizati din Moldova; Asociatia Birourilor de mediere din Dambovita; Asociatia profesionala a mediatorilor Uzamint;   Asociatia profesionala de mediere a conflictelor Deva, Asociatia Centrul de Mediere Salaj; Asociatia Mediatorilor Profesionisti pentru Solutionarea Amiabila a Conflictelor – A.M.P.S.A.C.-; Asociatia Profesionala de Mediere Pro-Pact; Asociatia Casa de Mediere Transilvania; Asociatia Centrul de Mediere Tulcea; Asociatia Camera Mediatorilor Bacau; Asociatia Mediatorilor Autorizati din judetul Alba; Asociatia Centrul Regional de Mediere Muntenia Sud; Asociatia Profesionala Casa Mediatorilor Aradeni; Asociatia Profesionala a Mediatorilor Sibiu; Asociatia „Centrul International de Mediere”; Asociatia pentru Cooperare Internationala “Drepturile Omului, Mediere si Arbitraj” – Bucuresti; Asociatia „Centrul de Mediere ATRIUM”; Asociatia Mediatorilor Braila; Asociatia Mediatorilor „EX AEQUO” Sighisoara; Asociatia pentru solutionarea disputelor prin mediere Craiova; Asociatia ACCES MEDIERE si Asociatia Mediatorilor Ultrasilvam, va avea loc in data de 27 septembrie 2013, la Cluj Napoca, patronajul MediereNet.ro® si al Consiliului Judetean Cluj.

In Romania, medierea are deja o istorie de mai bine de sapte ani. In momentul in care tara noastra a devenit membra UE, la 1 ianuarie 2007, Romania avea deja o lege a medierii. Implementarea legii medierii a fost una dintre conditiile aderarii tarii noastre la UE, pentru a facilita solutionarea conflictelor de interese ale persoanelor fizice si juridice, atat pe plan intern dar si in cazuri transfrontaliere. Medierea ofera oportunitatea dezvoltarii relatiilor economice din Romania in contextul Uniunii Europene.

O parte din modificarile legii medierii au aparut in contextul alinierii la legislatia UE, care insista pe utilizarea acestei metode alternative de solutionare a conflictelor, tocmai datorita faptului ca prin mediere se reduc costurile de timp si de bani implicate de desfasurarea unui proces in instanta.

Ca in orice istorie si in mediere au alternat suisurile si coborasurile. Ceea ce a contat insa a fost implicarea autoritatilor si a specialistilor din domeniul juridic.

Din acest motiv Gala Excelentei in Mediere este ocazia perfecta pentru a  multumi profesionistilor pentru activitatea lor, luand in mod firesc in considerare si specialistii care au profesat in ultimii ani in domeniul medierii. Nu trebuie exclus nici segmentul mass-media, acesta jucand un rol important in educarea romanilor pentru care notiunea de mediere devine tot mai familiara.

Gala Excelentei in Mediere recunoaste si premiaza meritele profesionistilor care au pus bazele medierii in Romania, straduinta si profesionalismul celor care desfasoara aceasta activitate zi de zi si pe cei care promoveaza si sustin medierea. Drept urmare, Gala Excelentei in Mediere va reuni mediatori, reprezentanti ai mediului juridic, de business, oameni politici si jurnalisti.

Pe langa asociatiile profesionale ale mediatorilor, parteneri ai Galei Excelentei in Mediere sunt si: PwC, Herlitz, Pelikan, Universitatea Crestina” Dimitrie Cantemir” Cluj Napoca, Biroul de mediator Zamfir Florin-Ioan, LSRS, Eurocount& audit, HairPassion, Makkai@Co, Il Norcino de Famiglia, Nachbil, Univers T, SCA Bustea- Deheza & Asociatii, SCA „Laura Elena Chiorean & Asociatii, SCA Podaru, Buciuman & Asociatii.

Parteneri media ai evenimentului sunt: Juridice.ro, AvocatNet.ro si Agerpres.

Salutari tuturor celor care citesc site-ul Medierenet.ro si care evident ca sunt indragostiti, mai mult sau mai putin, de timpuriu sau mai tarziu, de tot ce inseamna comunicare si facilitarea comunicarii pentru evitarea unui conflict.

Va scriu dintr-o deplasare in SUA, unde, deloc neobisnuit, pledand pentru sprijinirea medierii in Romania, mi-au fost mentionate doua nume, Adi Gavrila si Mugur Mitroi, care sper ca vor fi alaturi de noi la aceasta gala, pentru ca ar fi unele din persoanele pe care eu le-as premia daca mi-ar permite statutul de organizator 🙂

Stiu ca e greu sa aduni o profesie la un loc, dar sunt convinsa ca important va fi sa oferim simbolic un premiu tinerilor, pentru ca pariul cu medierea in Romania va fi castigat, daca vom reusi sa-i convingem si virusam pe cei tineri cu un alt timp de abordare a disputei, mai fara orgolii inutile si cu amprenta unui “intelept al satului”.

Altfel, voi fi acolo, ma voi bucura sa va reintalnesc.” a declarat Alina Gorghiu.

Zeno Sustac este de parere ca: „Gala Excelentei in Mediere, un eveniment inedit in peisajul medierii din Romania, are toate premisele sa devina un eveniment de referinta. Exista numeroase persoane care au contribuit la nasterea profesiei de mediator, unele cunoscute, altele mai putin mediatizate in comunitatea mediatorilor. Cred ca acesta este momentul lor! Si nu ar trebui omise nici persoanele/ personalitatile care au contribuit in mod neechivoc la dezvoltarea medierii.
Asumandu-si acest rol, organizatorilor le revine sarcina dificila de a nominaliza si recompensa munca sustinuta in beneficiul medierii, in baza unor criterii obiective si de necontestat.
Am toata increderea ca organizatorii se vor ridica la inaltimea momentului! Daca aceste coordonate vor fi respectate, vom putea vorbi fara indoiala despre continuitatea evenimentului in anii ce vor urma.

Medierea are un impact real asupra modului in care romanii au ajuns sa priveasca un conflict. Pe masura ce trece timpul si munca mediatorilor incepe sa isi faca simtita efectele, romanii sunt motivati sa se informeze despre mediere si sa aleaga sa fie parti intr-o mediere si nu intr-un proces. Activitatea depusa de mediatori si  de sustinatorii medierii va fi celebrata, pentru prima data in Romania,la Gala Excelentei in Mediere. Evenimentul dedicat medierii si mediatorilor se va desfasura in 27 septembrie 2013, la Cluj Napoca.” declara Anca Lucia Stancu, mediator autorizat si manager al publicatiei MediereNet.ro®

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati pagina evenimentului la adresa www.medierenet.ro/gala-excelentei-mediere.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

3 comentarii

  1. Albu Daniel spune:

    Ma numesc Albu Daniel , mediator in Cluj Napoca si as dori sa particip la Gala Excelentei in Mediere din data de vineri 27.09.2013. Va rog sa imi spune-ti care sant conditiile de participare , pe baza de invitatie , tarif , sau intrare libera .
    Va multumesc .

  2. Vargan Vasile - Suceava spune:

    Felicitari pentru realizarea primei gale a excelentei in mediere, un mare pas pentru mediatori cat si pentru societate.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie