Liviu Dragnea va face lobby pentru schimbarea legislatiei cu privire la obligativitatea asigurarilor pentru locuintele de tip B, din chirpici

 

Ministrul Administratiei Publice, Liviu Dragnea, considera ca asigurarea obligatorie a locuintei nu ar trebui aplicata în cazul locuintelor de tip B, din chirpici, deoarece persoanele care traiesc în astfel de case sunt sarace, iar societatile de asigurari „nu fac coada” pentru a le asigura.

liviu dragnea 1Dragnea s-a declarat de acord cu prevederea legala ca locuintele de tip A, din zidarie, sa nu primeasca despagubire în cazul unor dezastre daca nu sunt asigurate, dar a aratat ca situatia este cu totul alta în cazul caselor de chirpici.

„Locuintele de tip B sunt locuinte facute din pamânt, în care stau oameni amarâti. Eu nu cred ca noi putem continua sa mentinem aceasta prevedere legala, sa obligam o familie amarâta sau un om singur foarte batrân, care sta într-o casa de chirpici, sa se mai si asigure, pentru ca nu are bani. Eu sunt foarte curios câte societati de asigurare au fost de acord sa asigure o astfel de cladire. Societatile de asigurari nu fac coada la poarta unui om care sta într-o astfel de casa, sa asigure casa, pentru ca despagubirea pentru o astfel de casa este 10.000 euro”, a declarat Dragnea.

Vicepremierul a aratat ca, din acest motiv, Guvernul a acordat ajutoare de urgenta în bani sinistratilor la inundatii si nu despagubiri directe în vederea reconstructiei caselor.

Dragnea a adaugat ca va face lobby pentru schimbarea legislatiei în domeniu. Ovidiu Barbulescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie