Secretarul de stat in Ministerul Justitiei, considera ca infiintarea Tribunalului Comercial, ar putea fi o optiune pentru judecarea proceselor colective

 

Tribunalul Comercial Bucuresti, în cazul în care se înfiinteaza, ar putea fi o optiune pentru judecarea proceselor colective pe clauze abuzive, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Justitiei Florin Aurel Motiu.

Florin Aurel MotiuPotrivit acestuia, din discutiile cu reprezentantii Înaltei Curti de Casatie si Justitie (ÎCCJ) a rezultat ca nu se doreste ca procesele de acest tip sa se judece acolo.

„Din partea sectorului bancar, s-a propus ca aceste litigii sa ajunga sa fie solutionate de ÎCCJ. Noi am urmarit o deblocare, atât în materie civila si penala, a ÎCCJ, tocmai pentru a asigura rolul care ar trebui sa fie al acestei instante, de casatie. ÎCCJ evident ca va avea un cuvânt greu de spus în aceasta privinta. Evident, nu vom putea, asa cum, la modul extrem s-a solicitat, ca aceste litigii sa fie solutionate în prima si în ultima instanta de catre ÎCCJ. Pentru aceasta ar trebui sa modificam si Constitutia”, a explicat Motiu, în cadrul unui colocviu organizat la BNR.

Reprezentantul MJ a adaugat ca nu s-a luat înca o decizie în ceea ce priveste cele doua texte propuse a fi modificate prin legea de punere în aplicare Codului de Procedura Civila.

Termenul de intrare în vigoare a dispozitiilor în materia clauzelor abuzive, asa cum au fost amendate prin Legea de punere în aplicare a Noului Cod de procedura civila, a fost prorogat de Parlament pâna la 1 octombrie, potrivit Ministerului Justitiei.

Banca Nationala a României (BNR) a organizat, joi, colocviul „Relatia client—banca: perspective legislative”, eveniment cuprins în seria de manifestari „Colocviile juridice ale Bancii Nationale a României”, editia a XI-a.(AS—autor: George Banciulea, editor: Oana Tilica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie