Bogdan Chiritoiu: Consiliul Concurentei a castigat la Curtea de Apel procesul cu Petrom

 

Consiliul Concurentei a câstigat, la Curtea de Apel, procesul cu Petrom pentru amenda data companiei petroliere în 2010, a declarat luni Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Bogdan Chiritoiu‘Am câstigat procesul cu Petrom la Curtea de Apel în urma cu doua saptamâni. De regula, companiile care pierd merg mai departe, la Înalta Curte’, a spus Chiritoiu.

Potrivit acestuia, Consiliul a mai câstigat pâna acum la Curtea de Apel procesul cu MOL, l-a pierdut pe cel cu Eni si mai sunt în pronuntare cele cu OMV, Lukoil si Rompetrol.

‘Si noi vom merge mai departe la Înalta Curte în cazul procesului cu Eni’, a mai spus Chiritoiu.

Cele sase companii petroliere au fost amendate în ianuarie 2010 pentru ca s-au înteles între ele sa scoata de pe piata un sortiment de benzina, ceea ce contravine Legii Concurentei.

În total, petrolistii au primit o amenda de 880 de milioane de lei, cea mai mare din istoria sanctiunilor aplicate de Consiliul Concurentei.

Petrom a primit cea mai mare amenda, respectiv 336 milioane de lei, pentru ca, potrivit autoritatii de concurenta, a fost initiatoarea cartelului.

OMV a primit o amenda de 137 milioane de lei, Rompetrol – 159 milioane de lei, Lukoil – 136 milioane de lei, MOL – 80 milioane de lei si Agip (Eni) – 12,9 milioane de lei. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie