Senatul Universitatii Maritime din Constanta a decis suspendarea contractului de munca al unui profesor si exmatricularea a 12 studenti acuzati de fraudarea examenelor

 

Senatul Universitatii Maritime Constanta (UMC) a decis suspendarea contractului de munca al unui cadru didactic si exmatricularea a 12 studenti, cele 13 persoane, dintre care doua arestate preventiv, fiind anchetate pentru fapte de coruptie cu privire la fraudarea examenelor în cadrul institutiei de învatamânt superior.

universitatea maritima constantaRectorul UMC, Violeta Ciucur, a spus ca masurile Senatului împotriva celor 13 persoane care au adus grave prejudicii de imagine universitatii au fost luate pe baza propunerilor înaintate de consiliile Facultatilor de Navigatie si Electromecanica Navala.

„Cei 12 studenti au recunoscut ca au promovat examene prin cumpararea de influenta. Este vorba despre 10 studenti anul I specializarea Electrotehnica, cu frecventa, un student anul I specializarea Tehnologii si sisteme de telecomunicatii, cu frecventa, un student anul I, Electromecanica Navala, frecventa redusa”, au informat marti, printr-un comunicat, reprezentantii UMC.

Potrivit acestora, Senatul a hotarât suspendarea contractului de munca al cadrului didactic Costache Anatoli Emilian, în conformitate cu Codul Muncii, art.50.lit. h.

„Precizam ca masurile anuntate au fost luate exclusiv pe baza informatiilor aparute prin intermediul mijloacelor de comunicare mass-media. Facem observatia ca, în ipoteza în care la sfârsitul anchetei se va dovedi nevinovatia acestor studenti si a cadrului didactic respectiv, pentru recuperarea deficitului de imagine, acestia se pot întoarce împotriva surselor media si a avocatului Adrian Avram care au facut publice aceste informatii”, a subliniat rectorul UMC.

Magistratii Tribunalului Constanta au dispus vineri arestarea preventiva pentru 29 de zile unui profesor universitar si a unui student pentru fapte de coruptie cu privire la fraudarea examenelor în cadrul UMC si au decis cercetarea în stare de libertate a 11 studenti ai institutiei anchetati în acelasi dosar, dupa ce cu o zi înainte cele 13 persoane fusesera retinute de procurori.

Studentii pusi în libertate au impusa interdictia de a parasi localitatea de domiciliu.

Potrivit procurorilor, Costache Emilian Anatoli, lector la UMC este acuzat de luare de mita si trafic de influenta, iar studentul Merauta Dumitru Florin de trafic de influenta, dare de mita, fals privind identitatea si fals în înscrisuri sub semnatura privata.

Unul dintre studentii anchetati în libertate este acuzat de trafic de influenta si dare de mita, iar ceilalti zece de comiterea infractiunii de cumparare de influenta.(AS – autor: Nona Jalba, editor: Stefan Gabrea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie