Ion Dedu: Avocatii si mediatorii servesc cetatenii in mod diferit

 

Ion Dedu, autor al ghidului pentru organizarea si desfasurarea sedintei de informare privind medierea, a afirmat la Gala de Excelenta in Mediere, ca medierea a evoluat si asta se vede si in numarul de articole scrise in acest domeniu.

ion dedu galaIon Dedu a punctat faptul ca dupa discutiile pe care le-a avut cu reprezentantii grupurilor parlamentare, acestia au promis ca vor retrage acele amendamente, prin care se intra cu picioarele in profesia de mediator, de care nu au habar, prin care toti avocatii vor sa faca mediere.

„Am monitorizat foarte atent comisia din Parlament si datorita acestui lucru impreuna cu colegii nostrii din Consiliu, am reusit sa stopam tavalugul din acea initiativa legislativa urata. Vreau sa spun ca dupa discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii grupurilor parlamentare, toti la unison ne-au promis ca vor retrage acele amendamente, prin care se intra cu picioarele in profesia de mediator, de care nu au habar, prin care toti avocatii vor sa faca mediere.”

Referitor la conflictul existent intre mediatori si avocati, Ion Dedu a apreciat ca avocatii si mediatorii sunt oameni care servesc cetatenii in mod diferit. Diferenta este ca avocatii servesc cetatenii intr-un mod partinitor, in vreme ce mediatorii asigura dialogul si sunt neutri si impartiali.

Ion Dedu este de parere ca membrii Consiliului de Mediere raspund in fata mediatorilor si ca este nevoie de stabilirea unei comunicari permanente intre mediatori si Consiliul de Mediere, astfel ca mediatorii sa fie permanent la curent cu toate deciziile Consiliului.

Mediator, membru al Consiliului Economic si Social in politici de munca si politici salariale, membru in Comisia de Dialog Social al Ministerului Justitiei, al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, expert din partea patronatelor in negocierile colective de munca la nivel national, cu reprezentantii Guvernului si al sindicatelor, precum si expert patronal in propunerile legislative, privind piata muncii si sustinerea acestora in comisiile de specialitate ale Parlamentului Romaniei.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie