O medieseanca impinge Clujul in fata, prin organizarea Galei pentru Excelenta in Mediere

 

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, spune ca municipiul Cluj-Napoca are toate sansele sa devina unul dintre cele mai importante centre ale medierii din România.

anca stancuEl a participat, vineri seara, la Gala Excelentei în Mediere, primul eveniment de acest tip organizat în România.

”Azi e un început si sper ca în urmatorii ani vom face un centru al medierii aici la Cluj”, a declarat Horea Uioreanu.

La Cluj-Napoca a fost organizata vineri seara, în premiera în România, ”Gala Excelentei în Mediere”.

Gala a fost organizata de MediereNet.ro, revista mediatorilor din România, în parteneriat cu CJ Cluj.

Managerul MediereNet.ro, medieseanca Anca Lucia Stancu, a acordat, din partea organizatorilor, 18 premii, în special celor care practica profesia de mediator. Printre cei premiati, pentru implicare în promovarea noii profesii, s-au numarat si presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, parlamentarul Alina Gorghiu si judecatorul Cristi Danilet.

”Scopul Galei Excelentei în Mediere este acela de a ne face vazuti si auziti. Nimeni nu poate face asta mai bine decât noi, pentru ca nu poti aprecia ceva ce nu cunosti. Noi stim ca suntem valorosi ca oameni si ca profesionisti. Avem nevoie de apreciere si recunoastere pentru ca ne face placere sa stim ca cineva vede munca si rezultatele noastre”, a mentionat Anca Lucia Stancu.

Presedintele Consiliului de Mediere, Dorin Valeriu Badulescu, a transmis un mesaj în care a facut ”apel la unitate si colegialitate”.

”Evenimentul de astazi pune în lumina favorabila medierea si profesia de mediator, fiind primul de aceasta natura si amploare organizat în Cluj-Napoca si care dovedeste în plus ca atunci când mediatorii sunt uniti si participa cu toate fortele la sprijinirea profesiei din care fac parte pot deveni de neclintit, indiferent de factorii externi cu care se confrunta si problemele specifice unui corp profesional în plina ascensiune”, a declarat, în mesajul sau, Dorin Badulescu.

Prezent la eveniment, judecatorul Cristi Danilet, membru al CSM, a spus ca e nevoie de noua profesie cu atât mai mult cu cât numai anul trecut în România au fost pe rolul instantelor de judecata circa 3,3 milioane de dosare.

”Aceasta înseamna circa cinci milioane de români care s-au judecat în instantele din România, aproximativ unul din trei români. E o cifra imensa”, a subliniat Cristi Danilet.

La evenimentul organizat la Univers T au participat circa 200 de mediatori din tara, precum si reprezentanti ai mediului politic si ai administratiei judetene. Mediatorii prezenti fac parte din 70 de asociatii profesionale, care reprezinta 99% din asociatiile de profil existente la nivel national.

În România exista în prezent circa 6.000 de mediatori activi.

Profesia de mediator este noua în România si, potrivit reglementarilor legale, medierea este obligatorie anterior multora dintre cauzele care ar urma sa ajunga în fata instantei de judecata.

Cei care apeleaza la mediere înainte de a apela la instanta de judecata beneficiaza, potrivit legii, de reduceri de 50% la o serie de taxe. Septimiu Avram, transilvaniareporter.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

2 comentarii

  1. Un eveniment deosebit! Felicitari pt organizare!

  2. Laura Vilsan spune:

    Gala excelentei in mediere si-a meritat titlul de „excelenta”, amiftrioana evenimentului,colega noastra Anca Stancu,a fost la inaltimea asteptarilor.Anca Stancu, s-a straduit si a reusit sa dea o tusa de eleganta si bun gust acestui eveniment,iar eu sper ca acesta a fost primul dar nu si ultimul,Gala putand deveni de acum o traditie,iar mediatorii care isi aduc contributia la promovarea acestei minunate profesii,sa fie cu totii recompensati.
    Ma bucur ca am avut privilegiul sa particip la Gala,fiind si singurul mediator sibian prezent acolo.
    Felicitari Anca!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie