Zeno Sustac: Iubesc medierea pentru ca exista

 

Vicepresedintele Consiliului de Mediere, Zeno Sustac, a salutat initiativa organizatorilor in cadrul Galei pentru Excelenta in Mediere, sustinand ca profesia de mediator a evoluat, din moment ce se poate vorbi de excelenta in acest domeniu.

zeno sustac gala„Important este ca avem o gala a exelentei in mediere. Din punctul meu de vedere, am evoluat ca profesie daca discutam despre excelenta. Foarte multa lume ar merita, premii pentru tot ce au facut pentru aceasta profesie. Fiecare dintre noi, prin sedintele de mediere, prin promovarea medierii, contribuim la excelenta medierii.” a spus Zeno Sustac.

Referitor la schimbarile legislative in domeniul medierii, Zeno Sustac, a declarat ca tocmai aceasta excelenta atinsa prin munca asidua, va ajuta la delimitarea foarte clara de mediul juridic.

„Chiar daca uneori medierea a fost identificata ca o profesie care nu avea ce cauta in Romania, sau chiar daca legiutorul a considerat in ultimii ani, ca este necesar sa schimbam legislatia, si pana la urma, chiar daca profesia medierii este dorita si de alte profesii, mai mult sau mai putin apartinatoare domeniului juridic, cred ca ceea ce facem noi aici, sau in viata de zi cu zi prin mediere, contribuie la aceasta excelenta. Acest lucru ajuta la o delimitare foarte clara de mediul juridic, la o delimitare foarte clara de toti cei care incearca ca acest progres facut in ultimii ani sa fie naruit de o initiativa legislativa, sau de o abordare de un anumit fel.” a sustinut Zeno Sustac.

Referitor la cartea lansata,”Filosofia medierii. O abordare filosofica a sistemelor ADR”,  Zeno Sustac a afirmat ca exista o filosofie a medierii. Este foarte important ca dincolo de tehnici, medierea are in spate o filosofie si anumite principii.

„ADR-ul inseamna mult mai mult decat ne place sa credem, si iubesc medierea pentru ca exista si pentru ceea ce poate face.” a conchis Zeno Sustac

Mediator din 2005, si autorul primului raport independent privind medierea si profesia de mediator din februarie 2008, Zeno Sustac a lansat primul post TV de promovare a medierii, denumit Amiabil TV.

Si-a sustinut doctoratul in mediere, iar cu ocazia Galei pentru Excelenta in Mediere, si-a lansat cartea cu titlul „Filosofia medierii. O abordare filosofica a sistemelor ADR”, care reprezinta lucrarea sa de doctorat. Subiectul filosofiei medierii, l-a abordat la nivel aprofundat, in premiera mondiala.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie