Constantin Asofronie: Formarea continua mentine calitatea medierii

 

Constantin Asofronie a vorbit in cadrul Galei  Excelentei in Mediere, organizata la Cluj-Napoca despre necesitatea obtinerii statutului profesiei de mediator. Cu aceasta ocazie, Constantin Asofronie a solicitat presedintilor de asociatii sa trimita membrii la discutii pentru finalizarea respectivului proiect.

Constantin Asofronie

Constantin Asofronie

De asemenea, Constantin Asofronie a semnalat importanta formarii continue, care in opinia sa este poate mai importanta decat formarea initiala, intrucat aceasta mentine calitatea medierii si ar putea atrage aprecieri pozitive.

Formarea continua a mediatorilor, este poate mai importanta decat formarea initiala, pentru a mentine calitatea medierii si a atrage aprecieri pozitive din partea celorlalte profesii, care sa nu ne mai considere niste amatori, doar pentru faptul ca multi nu au cunostinte juridice.” a spus Constantin Asofronie.

In alta ordine de idei, Constantin Asofronie s-a declarat un militant pentru un cod profesional organizat unitar la nivel national, judetean si la nivel de asociatii, intrucat fara formarea continua, profesia de mediator este vulnerabila.

Referitor la nemultumirile mediatorilor cu privire la colaborarea Consiliului de Mediere cu Consiliul Superior al Magistraturii si cu Ministerul Justitiei, Constantin Asofronie a declarat ca este nevoie de o mai mare implicare a mediatorilor, dand exemplu ca asociatile de mediatori nu fac lobby la Parlament. In viziunea sa, Consiliul de Mediere ar trebui ajutat, intrucat toti mediatorii sunt afiliati acestui Consiliu.

Criticile aduse Consiliului de Mediere, ar trebui sa inceteze, deoarece credibilitatea acestuia in fata Parlamentului, sau a celorlalte institutii este pusa in pericol.

Referindu-se strict la Gala  Excelentei in Mediere, Constantin Asofronie a declarat ca un astfel de eveniment festiv este un lucru necesar, dar nu si suficient.

Constantin Asofronie este mediator din 2008. A scris  „Ghidul despre mediere pentru politia judiciara”

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie