Eugenia Sortan: Medierea este pe drumul cel bun

 

Fost judecator, mediatorul Eugenia Sortan, a marturisit mediatorilor prezenti la Gala Excelentei in Mediere, ca face parte din primii magistrati, sau din putinii magistrati care au dat sanse medierii, dupa aparitia Legii 192/2006.

Eugenia Sortan, mediator

Eugenia Sortan, mediator

La momentul anului 2006 nimeni nu credea ca medierea va deveni o profesie in Romania. Eu, dupa ce m-am pensionat, primul lucru la care am tinut a fost acela sa devin mediator.” a spus Eugenia Sortan.

Eugenia Sortan a tinut sa precizeze, ca de-a lungul experientei sale ca judecator, a realizat ca exista foarte multe sectoare in care medierea poate activa. In orice conflict, de fapt se poate face mediere.

Unul din exemple ar fi un accident de circulatie: „In cazul unui accident, asiguratorul nu s-a prezentat la mediere, dar s-au prezentat partile accidentului. In aceasta situatie, in zadar nu s-a prezentat asiguratorul, pentru ca acordul dintre cei doi este clar ca a fost facut, iar in acest acord au fost trecute toate imprejurarile respectivului accident. Este sau nu este usor sa se pronunte o hotarare in acest caz?

Cu privire la gala organizata, Eugenia Sortan, a afirmat ca este primul eveniment al mediatorilor care a adunat atat de multi participanti, iar asta nu poate insemna decat ca medierea este pe drumul cel bun.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie