Florin Zamfir: Vom deveni o forta doar cand vom aloca suta la suta din timpul nostru medierii

 

Florin Zamfir a marturisit mediatorilor reuniti cu ocazia decernarii premiilor pentru excelenta in mediere, ca a pasit cam timid in aceasta meserie liberala, dar neincrederea lui a disparut in momentul in care a reusit sa medieze conflicte ale institutiilor publice.

Florin Zamfir si Horea Uioreanu, Presedintele CJ Cluj

Florin Zamfir si Horea Uioreanu, Presedintele CJ Cluj

„Am reusit sa aduc la masa medierii primarii cu angajatii lor, functionarii publici care au reusit sa introduca plata salariilor compensatorii, plata premiilor, am reusit sa aduc mari firme de avocatura.”

Recompensa a fost pe masura, iar Florin Zamfir a subliniat faptul ca se poate trai din mediere: „Am reusit sa fac economie la bugetul statului in valoare de cinci milioane de euro. Statul a avut de castigat in urma unei medieri. Pentru mine este o realizare personala.”

Florin Zamfir s-a declarat un aparator al profesiei si a indemnat mediatorii sa aiba aceeasi parere: „Ar trebui ca noi mediatorii sa avem aceeasi parere. Numai asa vom deveni o forta. Consider ca sunt mediatori care lupta impotriva mediatorilor, sunt avocati care lupta impotriva mediatorilor, dar cel mai rau este ca noi ne punem piedici.”

De asemenea Florin Zamfir a vorbit si despre timpul pe care mediatorii il acorda acestei meserii si a subliniat faptul ca doar atunci cand mediatorii vor acorda suta la suta din timpul lor, medierea va deveni o profesie de prestigiu.

Foarte putini dintre noi isi dedica intreg timpul acestei meserii. Suntem ingineri, economisti, juristi sau avocati. Medierea ar trebui sa devina principala noastra meserie. Doar atunci aceasta profesie se va bucura de prestigiul celorlalte meserii. Doar atunci vom deveni o forta, doar atunci nu ne vom mai teme de cei din Parlament sau din Guvern ca vor schimba ceva. Atunci cand cei 6.000 de mediatori din tabloul Consiliului de Mediere, vor lucra suta la suta ca mediatori, atunci cred ca vom deveni o forta.” a spus Florin Zamfir.

Florin Zamfir detine primul birou de mediator certificat ISO 9001:2008. Este initiatorul si sponsorul emisiunii” Ora de mediere”. A mediat conflicte a caror valoare trece de 30 milioane de euro/mediere. A reusit sa aduca la masa medierii institutii de stat si cabinete renumite de avocatura.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie