Gala de Excelenta in Mediere va avea efectul bulgarelui de zapada

 

Martea aceasta am fost invitat la conferinta de presa dinaintea Galei de Excelenta în Mediere. Confuz ca de obicei si complet debusolat, mi-am pus rotitele în miscare si am început sa întreb unde? ce? si cum? Am intrat în cele din urma unde trebuia, fiind întrebat de la ce publicatie media sunt. Raspunsul meu scurt si foarte inspirat a fost: blogger independent. Nu stiu de unde au iesit cuvintele acestea dar se pare ca a functionat. Ca blogger, primul lucru pe care l-am facut a fost sa dau check-in pe foursquare cu poza si hashtag ca altfel nu-s sanatos. Social media este o boala în fazele incipiente. O pandemie în social media mai lipseste dar asta în alt articol.

gala excelentei in mediereM-a surprins sa-l vad pe Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu. Spre deosebire de multi alti oameni politici în pozitii de conducere a unei institutii la fel de importante ca si Consiliul Judetean, discursul domnului Horea Uioreanu a fost unul cursiv, concis si foarte bine argumentat. Sprijinul în ceea ce priveste un subiect atât de nou precum medierea, a unuia dintre cei mai reprezentativi oameni a unei institutii publice înseamna foarte mult pentru acest domeniu.

Am apreciat foarte mult declaratiile managerului MediereNet.ro, doamna Anca Stancu. Entuziasmul si credinta nativa a acesteia în profesia de mediator se reflecta atât din site-ul deosebit de frumos si bine structurat cât si din pasiunea si sufletul pe care îl pune atunci când vorbeste despre mediere. Sunt de apreciat persoanele care vorbesc din suflet, cu pasiune si tarie în ceva atât de nobil precum medierea. Daca nu ar fi existat pasiune pentru mediere, astazi probabil ca nu as fi scris despre mediere si probabil ca nici MediereNet.ro nu ar fi existat, implicit nici prima editie a Galei Excelentei în Mediere care pentru Cluj înseamna enorm de mult.

Clujul are o sansa formidabila în ceea ce priveste medierea, datorita viziunii în perspectiva a organizatiei MediereNet. Eu vad aceasta gala ca pe un bulgare de zapada ce se rostogoleste la vale, prinzând viteza si proportii tot mai mari cu fiecare rostogolire. Am auzit în repetate rânduri ca modul în care va fi perceputa medierea depinde de efortul concertat al tuturor celor implicati în mediere. Calin Oancea spunea în cadrul conferintei de presa de marti ca medierea este precum un copil în fata a carui buna crestere si dezvoltare depinde de fiecare dintre noi. Este o metafora si o analogie frumoasa care reflecta exact stadiul actual al domeniului de mediere.

Evenimentul Galei a fost deosebit de bine pus la punct, minutios pregatit si atent executat în cel mai mic detaliu. Eforturile echipei MediereNet nu pot trece neobservate si neconsemnate.

Doresc pe aceasta cale sa le multumesc pentru invitatie, pentru un eveniment reusit si pentru ca înca odata mi-au confirmat ca sunt unde ar trebui sa fiu. Totodata le urez mult succes în continuare si mai multa activitate pe twitter 🙂 epinephrine.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie