Procurorii cerceteaza tranzactionarea societatilor Dorna catre Coca Cola si Lactalis

 

Societatile de avocatura Ador & Associés din Geneva, Elvetia si bwsp Hammond Bogaru & Asociatii din Bucuresti, ii reprezinta pe mostenitorii multimiliardarului elvetian Hans Bertschmann in disputa acestora cu controversatul om de afaceri grec Jean Valvis, care ar fi dus la prejudiciul familiei elvetiene cu peste 40 de milioane de euro.

jean valvis la dornaIn prezent se afla in derulare in Elvetia actiuni judiciare care urmeaza plangerii penale formulate de avocatii familiei Bertschmann impotriva lui Jean Valvis pentru o serie de infractiuni economice care au condus la prejudicierea uneia dintre cele mai importante familii elvetiene cu peste 40 de milioane de euro.

De altfel, tranzactiile prin care au fost vandute societatile grupului Dorna (Dorna Apemin si Dorna Lactate) catre gigantii Coca Cola si Lactalis si cercetate de procurorii elvetieni sunt obiectul unei amanuntite expertizei contabile analizate in cadrul audierii din data de 27 August 2013.

„Datele expertizei furnizate in cadrul anchetei genereaza ipoteza ca Jean Valvis a derulat in perioada 1998-2007, operatiuni economice care au avut in mod clar drept scop prejudicierea principalului sau partener de afaceri, Hans Bertschmann. Majorarile succesive de capital, de pilda, in cazul societatii Dorna Lactate, au urmarit diluarea participatiei dlui. Berstschmann. Insa o crestere de capital care nu este urmata de cresterea proportionala a actiunilor tuturor actionarilor conduce la o diminuare economica. Iar societatea a fost vanduta la un pret fabulos imediat (la mai putin de un an) dupa ce i s-a prezentat lui Bertschmann ca fiind, in  mod surprinzator, aproape de faliment”, au sustinut avocatii Thierry Ador, Timothee Bauer si Oana Halaucescu.

Prin reprezentantii lor legali, Ador & Associés, mostenitorii lui Hans Bertschmann au formulat plangere penala impotriva lui Jean Valvis pentru infractiunile de inselaciune, abuz de incredere si gestiune frauduloasa. Cazul se afla acum in etapa procedurii prealabile si are urmatorul termen pe 28 octombrie cand procurorul de caz ar putea dispune inceperea urmaririi penale a lui Jean Valvis.

„Astfel de mecanisme financiare si de business sunt extrem de tentante cand ai o pozitie de actionar majoritar si administrator in cadrul unei societati comerciale. Avocatii specializati in domeniul cazurilor de white collar crime,  asa numitele infractiuni ale „gulerelor albe”, sunt familiarizati cu aceste mecanisme. Astfel de cazuri pot genera riscuri enorme, iar asumarea acestora poate avea chiar si implicatii penale majore” , a declarat avocatul Christian Bogaru, Managing Partner bwsp Hammond Bogaru & Asociatii. Rodica Buliga, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie