Ministrul Finantelor nu poate promite 6% din PIB la Educatie. In replica, studentii au amenintat cu declansarea unor proteste

 

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat, în fata studentilor de la Universitatea de Vest Timisoara, ca nu poate promite ca în bugetul pe 2014 vor fi prevazuti 6% din PIB pentru Educatie, dar sumele vor fi mai mari fata de acest an. Ca reactie la declaratiile ministrului, studentii au amenintat cu declansarea unor proteste, transmite Mediafax.

Daniel Chitoiu1„Sumele pentru Educatie în 2014 vor fi mai mari decât în 2013, dar nu putem promite ca vor atinge sase la suta din PIB”, a raspuns Daniel Chitoiu la o întrebare adresata de catre Presedintele Organizatiei Studentilor din Universitatea de Vest, Vlad Chereches.

În replica, acesta a anuntat ca studentii nu sunt multumiti de acest raspuns si ca vor declansa proteste în toate centrele universitare din tara.

„Noi speram sa fie o crestere cât mai mare a finantarii în învatamânt, iar ceea ce ne intereseaza pe noi este finantarea pentru învatamântul universitar si ne dorim o crestere cât mai mare a finantairii pe student. Vrem ca aceasta sa fie cel putin la nivelul anului 2008, pentru ca de atunci a scazut cu 50 la suta. Raspunsul a fost unul diplomatic, tipic pentru politicieni, care ne anunta ca va fi mai bine, dar nu e de ajuns. Nu suntem multumiti, nu vom sta cuminti în aceasta toamna. ANOSR (Asociatia Nationala a Organizatiilor Studentesti din România – n.r.) se pregateste pentru proteste. La jumatatea lunii noiembrie vom iesi în strada sa ne cerem drepturile. Vor fi proteste în toate centrele universitare, inclusiv la Timisoara, unde speram sa ne adunam câteva mii”, a declarat Vlad Chereches.

Potrivit acestuia, în 13 noiembrie studentii din toata tara vor organiza mitinguri de protest pentru a determina Guvernul sa aloce sase la suta din PIB, în 2014, pentru Educatie.

Ministrul Economiei si Finantelor, Daniel Chitoiu, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu si ministrul pentru IMM si Turism, Maria Grapini, au participat, joi, la Universitatea de Vest din Timisoara, la o întâlnire cu oameni de afaceri din Timis si Arad, dar si cu studenti. romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie