Ion Dedu, membru al Consiliului de Mediere: Medierea este ancorata in absolut tot sistemul economic, social si politic din Romania
Ion Dedu, membru al Consiliului de Mediere, a acordat , in exclusivitate, un interviu pentru MediereNet cu privire la intrarea profesiei de mediator in randul Uniunii Profesiilor Liberale din Romania.
MediereNet: Care este parerea d-voastra cu privire la intrarea CdM in UPLR?
Ion Dedu: Consiliul de Mediere, inevitabil, trebuia sa participe ca membru cu drepturi depline la UPLR. Fie si pentru faptul ca la acest moment societatea civila joaca un rol deosebit de important in tara, in societate. Spun asta prin faptul ca in Consiliul Economic si Social, Guvernul a lasat un loc liber in favoarea societatii civile, iar unul iar unul din locurile societatii civile in Consiliul Economic si Social il ocupa profesiile liberale. Era inadmisibil ca o profesie, cum este profesia de mediator, sa nu participe cu drepturi depline la aceasta institutie a profesiilor liberale. Vreau sa spun ca medierea este ancorata in absolut tot sistemul economic, social si politic din Romania.Adica peste tot sunt conflicte, peste tot sunt probleme intre oameni si acolo este bine sa existe un mediator. Spun ca era inevitabil sa nu ajungem aici.
MediereNet: Care sunt beneficiile mediatorilor odata cu intrarea lor in UPLR?
Ion Dedu: Beneficiile mediatorilor sunt mari. Si cand spun sunt mari, ganditi-va si la faptul ca noi de cand suntem infiintati, adica din 2006, usor, usor mediatorii au avut beneficii. La inceput mai firave, actualmente asteptam sa vedem cum se termina cu cele doua amendamente ale legii 192/2006. Noi speram si avem certitudinea ca pina la urma aceste amendamante vor fi cu siguranta eliminate. Legea medierii este astazi una dintre cele mai bune legi din Europa . Asta v-o spun in cunostinta de cauza, intrucat am participat la Bruxelles la o intilnire cu statele membre UE, cu reprezentantii lor din mediere si din practici restaurative, impreuna cu Cristi Danilet si Andreea Radut si vreu sa va spun ca atat norvegienii cat si belgienii si cei din Marea Britanie, au laudat foarte mult legislatia romana pe mediere. Deci beneficiile, ca sa revin la intrebare, sunt mari fie si prin faptul ca devenim din ce in ce mai vizibili, mai competitivi pe piata si participam activ la acel concept de eliminare a educatiei conflictuale, cu una pentru dialog.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!