Zeno Sustac, vicepresedintele Consiliului de Mediere: Profesiile liberale din Romania au posibilitatea de a vorbi pe o singura voce

 

Zeno Sustac, vicepresedintele CdM, a acordat, in exclusivitate, un interviu pentru MediereNet avand ca tema Conferinta Nationala a UPLR-ului.

Zeno Sustac si Anca Lucia Stancu

Zeno Sustac si Anca Lucia Stancu

MediereNet:Care este parerea dumneavoastra cu privire la Conferinta UPLR?
Zeno Sustac: Un eveniment reusit care a reunit reprezentantii principlelor profesii liberale din Romania Este a sasea editie,prima la care CdM are calitatea de membru cu drepturi depline.
Avand in vedere interventiile si expunerile colegilor din alte profesii liberale inteleg ca se urmareste constituirea unei singure voci a profesiilor liberale din Romania, o voce care are un cuvant greu de spus la nivelul societatii romanesti si la nivelul legislativului. Desigur, mi se pare absolut firesc ca in randul profesiilor liberale sa existe colaborare, membrii din UPLR sa colaboreze, sa foloseasca dialogul pentru rezolvarea oricaror tipuri de dispute intervenite si sub nici o forma sa nu-si submineze interesele si aici ma refer inclusiv la partea legislativa. Cred ca acest lucru este realizabil, este posibil si nu in ultimul rand necesar.
In momentul in care tragem linie si vedem ca avem cateva sute de mii de profesionisti ai profesiilor liberale care au posibilitatea de a vorbi pe o singura voce, avantajele pentru profesionisti sunt evidente.

MediereNet:Ce parere aveti despre faptul ca medierea a fost atat de mult pomenita in alocutiunile invitatilor conferintei?
Zeno Sustac: Inclusiv in alocutiunea consilierului Presedintelui Romaniei care a mentionat profesia de mediator. Cred ca a fost singura mentiune despre o profesie liberala din Romania facuta de catre reprezentantul presedentiei. Un lucru absolut remarcabil, de laudat, care arata amploarea fenomenului medierii in Romania, potentialul medierii si nu in ultimul rand interesul de care se bucura aceasta in randul societatii romanesti.

Ma bucura sa vad ca site-ul MediereNet a fost partener la un asemenea eveniment. Acest lucru arata dezvoltarea foarte rapida si de-a dreptul remarcabila as putea spune a miscarii MediereNet. Calitatea de partener media obtinuta in ultima perioada la foarte multe evenimente importante pentru mediere si alte profesii liberale arata aprecierea de care se bucura in randul publicului.
Sper ca acesti pasi sa continue. Am toata increderea ca evenimentele importante din domeniul medierii vor fi mediatizate in cel mai realist mod posibil de medierenet.ro

MediereNet: Vedeti MediereNet ca partener media al Conferintei Nationale a Mediatorilor?
Zeno Sustac: Cu siguranta da. Vad MediereNet partener al oricarui eveniment pe partea de mediere si din acest punct de vedere puteti conta pe sprijinul meu.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie