Vodafone Romania considera ca aplicarea impozitului pe constructiile speciale va avea un impact negativ asupra capacitatii de a investi pe termen lung

 

Aplicarea unui impozit pe constructiile speciale va avea impact negativ asupra capacitatii de a investi pe termen lung, au declarat reprezentantii Vodafone România, care „au încredere ca autoritatile vor actiona pentru a asigura predictabilitatea mediului de afaceri”.

antene telefonie mobila„Stim ca exista discutii despre un nou posibil impozit pe constructiile speciale. Avem încredere ca autoritatile vor actiona pentru a asigura predictabilitatea mediului de afaceri. În urma licitatiei de anul trecut, operatorii mobili au contribut cu 700 de milioane de euro la bugetul de stat. De asemenea, taxele de utilizare a spectrului pe care le vom plati începând de anul viitor sunt cu 40% mai mari decat cele anterioare licitatiei. O noua taxare va avea cu siguranta un impact negativ asupra capacitatii noastre de a investi pe termen lung”, au declarat reprezentantii Vodafone România la solicitarea MEDIAFAX.

Vodafone România este al doilea operator local de telefonie mobila. În 2012, afacerile companiei au urcat cu 1,7%, la 3,46 miliarde de lei, iar profitul net a atins 502,2 milioane de lei, de la 425,5 milioane de lei. în 2011.

Reprezentantii Orange România, liderul pietei de telefonie mobila, au afirmat ca adoptarea actului normativ privind impozitul pe constructiile speciale va avea un efect negativ asupra operatorilor de telecom, cu impact direct în profitabilitate si, implicit, în valoa investitiilor planificate pentru 2014.

„Consideram ca proiectul de ordonanta de urgenta nu respecta principiul predictibilitatii si stabilitatii fiscale, cu atât mai mult cu cât nu au existat nici consultari publice pe marginea acestui proiect de de act normativ”, au spus vineri reprezentantii operatorului.

Si reprezentantii Romtelecom si Cosmote România au criticat intentia Guvernului privind aplicarea unui impozit de 1,5% pe contructiile speciale si au afirmat ca România are nevoie de investitii în infrastructura telecom, nu de taxe suplimentare, care sunt în contradictie dezvoltarea societatii informationale. Adrian Dumitrache, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie