Reprezentantii Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania, nemultumiti de cresterea accizei la carburanti

 

Introducerea unei accize de 7 eurocenti la litrul de carburant este total nepotrivita în acest moment si reprezinta ”o amenintare grava si permanenta” pentru stabilitatea unei industrii cu un impact atât de puternic asupra economiei, sunt de parere reprezentantii Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

transportatoriPotrivit lor, orice majorare a costurilor ”trebuie sa fie transmisa integral si imediat clientilor/beneficiarilor”, evitându-se în acest mod dezechilibrul unui întreg sistem logistic si cresterea insolventei. De asemenea, acestia subliniaza ca orice suma care se doreste a fi colectata din pretul carburantilor nu poate fi obtinuta decât ca acciza direct în bugetul de stat.

”Fondurile speciale nu sunt admise în Europa, astfel încât o eventuala alocare a sumelor colectate din majorarea accizelor pentru proiecte de infrastructura nu poate fi facuta decât prin bugetul de stat. Acest fapt demonstreaza ca orice enunt prin care se mentioneaza ca banii colectati prin marirea accizei urmeaza sa fie atribuiti într-un fond special destinat investitiilor în infrastructura rutiera, este una falsa si nefondata”, adauga ei.

În opinia UNTRR, dezvoltarea infrastructurii ar trebui sa constituie subiectul parteneriatului public – privat într-o forma autentica, si nu folosind ca solutii ”binecunoscutele tertipuri românesti”. Reprezentantii transportatorilor mai considera ca sumele ar trebui sa fie adunate din taxarea unei retele de autostrazi existente, nu închipuite. ”Utilizatorul autostrazilor ar trebui sa plateasca pentru utilizare pe kilometru si proportional cu nivelul de emisii poluante”, au mai spus ei. Ilinca Pop, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie