Ministrul de Finante a declarat ca impozitul pe constructiile speciale va fi de 1,5% din valoarea constructiei

 

Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat miercuri, la Palatul Victoria, într-o conferinta de presa comuna cu premierul Victor Ponta, ca impozitul pe constructiile speciale, „taxa pe stâlpi”, se va mentine la procentul de 1,5%, o estimare pesimista privind colectarea veniturilor din acest impozit fiind de 480-500 de milioane de lei.

stalpi„Nu (s-a decis reducerea taxei pe constructiile speciale – n.r.), procentul ramâne 1,5% ca si la celelalte constructii, cladiri. Estimarea veniturilor bugetare colectate din acest impozit pe cladiri speciale este între 480 si 500 de milioane de lei. Este o estimare pesimista. Noi consideram ca veniturile colectate sunt undeva la dublu sumei care a fost estimata. Aceasta impozitare a constructiilor speciale exista în toate statele europene. Noi o aveam exceptata. Povara fiscala nu va creste într-un mod semnificativ. Si, asa cum spuneti si ati intitulat taxa pe stâlp, vreau sa va spun ca toti stâlpii de electricitate produc si alte venituri decât din activitatea de baza. Fiecare stâlp este închiriat de companiile detinatoare cu 50 de euro pe luna pentru companii de telefonie mobila, pentru companii de publicitate. Deci, aceste constructii speciale produc si alte venituri decât activitate de baza. Este si normal sa fie impozitate cum, de altfel, toate statele impoziteaza constructiile speciale”, a precizat ministrul Chitoiu.

În completare, premierul Victor Ponta a adaugat în legatura cu acest subiect, ca el si Executivul pe care-l conduce îsi propun „un dialog foarte bun cu mediul de afaceri si asociatiile de profil”. „Îi consider foarte importanti pe toti cei care investesc în România. Pe de alta parte, sunt absolut convins ca ceea ce exista în toata Europa ca si taxare nu poate fi exceptat pentru foarte mult timp în România. Ne dorim foarte mult ca prin celelalte masuri fiscale pe care le-am luat sau le-am pastrat – cota unica este meritul în principal al domnului Chitoiu si al colegilor domniei sale, reducerea CAS pe care USL si-a asumat-o ca obiectiv pentru semestrul al II-lea, cresterea radicala a absorbtiei de fonduri europene, scaderea dobânzii de referinta anuntata de Banca Nationala… Toate acestea au creat un cadru investitional propice. Si, dincolo de vorbe, cea mai buna dovada apare atunci la Romgaz suprasubscrierea este de patru ori, când la titlurile de stat românesti este de sase ori. Deci, exista încredere”, a spus premierul.(A – autor: Daniel Florea, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie