Asociatia Mediatorilor Galati sustine ca proiectul Statutului profesiei de mediator, difuzat de Consiliul de Mediere, nu este cel acceptat de asociatii

 

La un an de zile de la acceptarea proiectului de Statut al profesiei de mediator de peste 30 de asociatii profesionale in 8 capitole la Brasov, avem parte de un spectacol urât din partea unor membri ai consiliului si alti mediatori implicati în blocarea acestui proiect. Am luat la cunostinta de proiectul de statut care a fost difuzat de Consiliul de mediere pe grupul consultativ al asociatiilor profesionale ale mediatorilor la adresa cms.consultativa@cmediere.ro si pe site-ul consiliului http://www.cmediere.ro/page/965/statutul-profesiei-de-mediator—proiect.  Cu aceasta ocazie, confruntandu-l cu cel predat consiliului dupa intalnirea de la Brasov din 17.11.2012, am constatat urmatoarele:

legislatie1. Acesta nu este proiectul acceptat la Brasov de catre asociatiile prezente, care a fost postat de atunci pana in aceasta toamna pe site-ul consiliului la adresa: http://www.cmediere.ro/page/827/-statutul-profesiei-de-mediator-proiect-rezultat-in-urma-sedintei-comisiei-consultative-a-corpului-profesional-brasov-17-11-2012.  In capitolele I-VIII cu articolele de la 1 la 57 sunt mici diferente fata de continutul votat in sala care contin niste citate din lege langa unele articole din proiect, probabil puse de cineva pentru confruntarea textelor. Totusi modificarile nu sunt de esenta.

2. La capitolul IX Organizarea profesiei de la art. 58 la 79 au fost inclusa fara nici un acord al asociatiilor si fara nici un rost toata organizarea Consiliului de mediere din lege si ROF al acestuia, care nu inseamna organizarea profesiei sau a corpului profesional, ci a acestui organism autonom, cu atributii tehnice si administrative, prevazut in lege, care nu este organ de conducere sau executiv ales de corpul profesional al mediatorilor.

Citeste mai departe pe mediereagalati.wordpress.com

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie