Plata online a taxelor si impozitelor, incurajata de autoritatile locale

 

Autoritatile locale încurajeaza plata online a taxelor si impozitelor, evidentiind avantajele acestei metode.

plata onlinePotrivit unor date transmise AGERPRES de Biroul de Presa al Primariei sectorului 1, de la începutul lunii august pâna pe 31 octombrie si-au achitat online taxele si impozitele 156 de contribuabili din aceasta zona administrativa. Astfel, în august si-au platit online taxele si impozitele 44 de contribuabili, în septembrie 75, iar în octombrie 37.

Pentru reducerea cozilor la plata taxelor si impozitelor, Primaria sectorului 1 s-a înregistrat în Sistemul National Electronic de Plata cu Cardul Bancar (SNEP). Astfel, din 25 septembrie, în sectorul 1 plata taxelor si impozitelor se poate face online si prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro.

Pentru a putea utiliza aceasta noua modalitate de plata a obligatiilor fiscale, contribuabililor persoane fizice si persoane fizice autorizate înregistrate în baza de date a primariei le-au fost atribuite user si parola, cu care se pot autentifica în vederea efectuarii platilor pe site-ul www.ghiseul.ro.

Plicurile care contin numele de utilizator si parola se pot ridica personal de la sediul Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale (DGITL) sector 1 în baza cartii de identitate a solicitantului.

Primaria sectorului 1 subliniaza ca plata online cu cardul prin ghiseul.ro le confera utilizatorilor numeroase avantaje, printre care se numara confortul, rapiditatea si independenta geografica si temporala. În plus, cetatenii nu platesc comision pentru tranzactiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primariei sectorului 1.

Pe lânga plata online prin ghiseul.ro, Primaria sectorului 1 a pus la dispozitia contribuabililor urmatoarele modalitati de plata: electronica (prin internet banking), cu numerar, cu cardul, prin ordin de plata sau prin mandat postal.

* Biroul de Presa al Primariei sectorului 2 a informat AGERPRES ca numarul platilor online efectuate de contribuabilii la bugetul local al acestei zone administrative în perioada 1 august – 31 octombrie atât prin sistemul national de plata (SNEP), cât si prin sistemul propriu (ATLAS) este de 605 plati, în suma de 160.826 de lei, ceea ce reprezinta aproximativ 5% din numarul de plati online efectuate în total pâna pe 31 octombrie.

Pentru a creste numarul de utilizatori ai instrumentelor electronice de plata, Primaria îi informeaza pe cetateni despre mijloacele de plata puse la dispozitie atât în scris (cu ocazia transmiterii catre cetateni a diverse acte administrative fiscale), cât si verbal (în momentul în care se prezinta la ghisee) si de asemenea permanent le propune factorilor de decizie din cadrul Ministerului Finantelor acordarea unei bonificatii suplimentare pentru platile efectuate online.

* Primaria sectorului 3 anunta pe 6 noiembrie, printr-un comunicat, ca numarul contribuabililor din aceasta zona care pot plati taxele si impozitele locale online prin ghiseul.ro s-a dublat în trei luni, ajungând la peste 10.000 de persoane.

Sub sloganul „Activeaza-ti contul pe ghiseul.ro si ai numai de câstigat”, Primaria sectorului 3, prin Directia de Impozite si Taxe Locale (DITL), a început la 1 august o ampla campanie de informare si promovare a platilor cu cardul prin www.ghiseul.ro pentru a sustine înregistrarea contribuabililor pe aceasta platforma si care se încheie la 31 decembrie.

Aproape 5.400 de contribuabili din aceasta zona administrativa au venit la sediile DITL si au ridicat datele de acces (utilizator si parola) pentru www.ghiseul.ro în primele trei luni de desfasurare a campaniei. Dintre acestia, peste 1.500 de persoane si-au activat deja contul de utilizator prin schimbarea parolei initiale, iar aproape trei sferturi dintre acestea au vârsta cuprinsa între 25 si 45 de ani.

Principalul avantaj al platii impozitelor si taxelor locale online cu cardul prin ghiseul.ro este faptul ca tranzactiile pot avea loc oricând si de oriunde. Astfel, în perioada 1 august – 31 octombrie, peste 10% dintre platile pe ghiseul.ro aferente Primariei sectorului 3 au fost realizate din afara Capitalei si peste 5% din strainatate. Mai mult, utilizatorii platformei ghiseul.ro stau în medie aproximativ patru minute înregistrati în sistem, timp în care afla informatii detaliate privind obligatiile de plata si pot sa le achite direct pe internet cu cardul.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie