Raluca Turcan, deputat: In spatiul public se vorbeste mai mult despre marea coruptie decat despre mica justitie a omului de rand

 

Vineri, 15 noiembrie 2013, in sala de conferinte Hera din cadrul hotelului Ramada Sibiu, a avut loc Conferinta „Medierea intre necesitate judiciara si oportunitate profesionala”.

Raluca Turcan, deputat

Raluca Turcan, deputat

La evenimentul organizat de Asociatia de Mediere Confident Sibiu, Asociatia „Mediere Apulum” Alba si Asociati a de Mediere a Conflictelor Hunedoara au participat: Ovidiu Sitterli- prefectul Sibiului, Ioan Cindrea- presedintele CJ Sibiu, Raluca Turcan- deputat, Ioan Tamaian- deputat, judecatorul Cristi Danilet- membru CSM, Amalia Cindea- comisar sef Protectia Consumatorului, Angelica Mocan- membru CdM, Eugenia Sortan, Lucian Cioca- Universitatea Lucian Blaga.

„Poporul nostru spune ca e maibine sa avem o intelegere, decat sa pornim un proces in instanta, care poate avea un final neasteptat. Din 2006 profesia de mediator este tot mai vizibila, iar importanta mediatorului devine din ce in ce mai mare. Va transmit salutul institutiei prefectului. Sustin cu tot dragul aceasta profesie.” a declarat Ovidiu Sitterli, prefectul Sibiului, la conferinta.

„Il apreciez pe domnul Sovaiala si sunt aici in semn de respect fata de munca si activitatea dumneavoastra. In 2006 eram in Parlament, in Comisia de munca si protectie sociala, cand se discuta daca este sau nu este necesara medierea. Au fost dezbateri acide pe aceasta tema, dar eu am sustinut profesia dumneavoastra.” a afirmat in discursul sau Ioan Cindrea, presedintele CJ Sibiu.

” Consiliul de mediere are rolul sa asigure o evolutie clara si coerenta a profesiei de mediator”, a spus Angelica Mocan, membru CdM, in cuvantul sau de deschidere a conferintei.

” Rolul meu aici este sa va ascult si sa vad cu ce va pot sprijini in Parlament. In spatiul public se vorbeste mai mult despre marea coruptie decat despre mica justitie a omului de rand. Cred ca este nevoie de o initiativa legislativa in Parlament pentru un cod de procedura pentru mediere, pentru ca institutia sa functioneze in baza unor reguli clare” a declarat Raluca Turcan, deputat.

„Conferinta  „Medierea intre necesitate judiciara si oportunitate profesionala ” a reunit peste 180 de profesionisti preocupati de implementarea institutiei medierii in societatea romaneasca. A fost o dezbatere utila atat pentru mediatori cat si pentru magistratii, parlamentarii, inaltii functionari publici, avocatii,  practicienii in insolventa prezenti  din perpectiva utilitatii medierii in rezolvarea diferitelor conflicte. S-au clarificat probleme legislative, atat din perpectiva aplicarii unor texte de lege din Legea 192/ 2006, cat si a compatibilitatii dintre profesia de mediator si alte profesii si , esential, s-au gasit solutii comune pentru parcurgerea unor etape din procedura de mediere.” a declarat Angelica Mocan, membru CdM

La eveniment au participat mediatori din mai multe judete, iar temele abordate in conferinta au starnit discutii si un real dialog intre participanti si prezidiu.

I.T.F

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. şortan eugenia spune:

    Am primit încurajări atât din partea domnului Ioan Cindrea, presedintele CJ Sibiu, cât şi din partea doamnei deputat Raluca Turcan pentru o susţinere în Parlament a unui Cod de procedură în mediere .
    Eu sunt disponibilă să se creeze o comisie de lucru pentru editarea unui proiect de procedură în mediere .
    Cer pe acestă cale conducerii Consiliului de mediere să reflecteze la necesitatea unui astfel de act normativ care, inclusiv în cazul în care nu va aduce o reglementare amănunţită a procedurii de mediere, va fi totuşi de natură să dea o notă de independenţă acestei profesii.
    Deva la 18.11.2013

Adaugă părerea ta


 

Distribuie