Premierul David Cameron cauta solutii pentru a impiedica imigrantii sa profite de ajutoarele sociale din Marea Britanie

 

Premierul britanic David Cameron analizeaza o serie de masuri care sa împiedice imigrantii din cadrul UE sa „profite” de ajutoarele sociale din Marea Britanie înaintea ridicarii restrictiilor pe piata muncii pentru români si bulgari la 1 ianuarie 2014.

david cameronPremierul a analizat o serie de masuri pentru reducerea factorilor care atrag imigranti în Marea Britanie, inclusiv cresterea perioadei de timp dintre sosirea în tara si momentul în care acestia pot cere ajutoare sociale, relateaza Financial Times, în editia online.

Consilierii lui Cameron au dezmintit sugestiile care afirma ca aceasta perioada ar putea fi extinsa de la trei luni la un an, dar au confirmat ca se are în vedere înasprirea acestor norme.

Unele dintre reformele propuse ar putea fi incluse în proiectul de lege guvernamental privind imigratia, în timp ce altele ar putea sa fie integrate renegocierii legilor UE, propusa de Cameron înainte de referendumul planificat pentru 2017.

Alistair Carmichael, secretarul scotian liberal-democrat, a fost de acord ca sunt necesare „acorduri de tranzitie robuste” dar a precizat ca partidul sau nu vrea sa puna Marea Britanie „de partea gresita a restului Uniunii Europene”.

Comisia Europeana a acuzat conservatorii ca nu ofera nicio dovada ca imigrantii din cadrul UE sunt implicati în „turismul pentru beneficii sociale”, insistând ca acestia platesc mai multe taxe la bugetul britanic decât încaseaza prin beneficii sociale.  Iuliana Enache, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie