Consliliul Superior al Magistraturii se judeca cu Ministerul Fondurilor Europene

 

Consliliul Superior al Magistraturii (CSM) si Ministerul Fondurilor Europene se judeca in instanta pentru acordarea unui contract de finantare europeana nerambursabila. Motivul litigiului il constituie solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii de anulare a doua documente pe care Ministerul Fondurilor Europene le-a emis la inceputul acestui an. Este vorba despre o Decizie, avand numarul 162/2013, si un proces-verbal prin care au fost constatate unele nereguli privind indeplinirea obligatiilor survenite in urma acestui contract.

csmConsiliul Superior al Magistraturii a actionat in judecata, la mijlocul lunii iulie, Directia Instrumente Financiare Nerambusrabile, institutie care functioneaza in subordinea Ministerului Fondurilor Europene. Forul magistratilor a cerut, astfel, judecatorilor Sectiei a VIII-a de Contencios Administrativ si Fiscal din cadrul Curtii de Apel Bucuresti sa anuleze doua documente emise anul acesta de catre Ministerul Fondurilor Europene. Este vorba despre Decizia nr. 162/2013 si de procesul-verbal de constatare a unor nereguli, avand numarul 621.464 din data de 4 februarie 2013, emise de catre Directia Instrumente Financiare Nerambursabile.

Primul termen al acestui proces a avut loc, ieri, in sedinta publica. Completul care judeca aceasta cauza pe fond a incuviintat, cu acest prilej, cererea de amanare a judecarii cauzei, formulate chiar de reprezentantul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a se depune la dosar traducerea contractului de finantare si a Anexei 1 care face parte integranta din acest contract.

Instanta a pus in vedere Ministerului Fondurilor Europene sa depuna, de asemenea, la dosarul cauzei, actul invocat prin intampinare, respectiv cererea de finantare prin care Consiliul Superior al Magistraturii si-ar fi asumat obligatia de rezultat ce fundamenteaza procesul verbal de constatare a neregulilor.

Cauza se afla abia la inceputul judecarii, iar urmatorul termen de judecata va avea loc pe data de 11 decembriie 2013.

In prezent, Consiliul Superior al Magistraturii are trei proiecte cu finantare europeana aflate in curs de implementare. Este vorba despre Proiectul „Unificarea jurispridentei instantelor si parchetelor”, despre Proiectul de „Colaborare cu Institutul Superior al Magistraturii din Italia” si despre Proiectul de „Colaborare cu Ambasada Regatului Tarilor de Jos”.

In ceea ce priveste Proiectul „Unificarea jurisprudentei instantelor si parchetelor”, acesta a fost finalizat, intr-o masura, fiind implementat pe o perioada de 12 luni, care s-a incheiat la inceputul lunii august a anului curent. Ion Alexandru, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie