Tribunalul Satu Mare a stabilit o cautiune de 100.000 de lei pentru eliberarea fostului director APIA

 

Tribunalul Satu Mare a stabilit, miercuri, o cautiune de 100.000 de lei pentru fostul director al Agentiei judetene de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Viorel Pintea, arestat pentru luare de mita, urmând ca luni, 9 decembrie, sa decida daca va putea fi eliberat din arest preventiv.

ciocan si baniConform Biroului de Presa al Tribunalului Satu Mare, stabilirea cautiunii este un termen intermediar în procesul de solutionare a cererii de eliberare conditionata, urmând ca daca se face dovada existentei acestei sume, sa se discute pe fond daca se impune sau nu eliberarea acestuia din arest.

Viorel Pintea a fost arestat în 25 noiembrie. Din ordonanta de punere în miscare a actiunii penale a rezultat ca, în martie si mai 2012, inculpatul Pintea, în calitate de director la APIA Satu Mare, a pretins unui denuntator (fermier) suma de 2.500 euro, respectiv 5.000 euro, pentru a nu dispune controale la culturile de vita de vie pe care le detinea în judetul Satu Mare si pentru care a accesat fonduri europene substantiale.

„Din totalul sumelor pretinse, în perioada anterior mentionata, inculpatul Pintea a primit de la denuntator 2.500 euro si 3.000 lei. Separat de sumele deja mentionate, în dimineata zilei de 22 noiembrie 2013, Viorel Pintea a pretins de la denuntator 3.000 euro pentru a-si încalca atributiile de serviciu, constând în nedispunerea unor controale la activitatile agricole ale acestuia, al caror rezultat risca sa atraga o raspundere administrativa”, se mentiona într-un comunicat al DNA.

Pe 24 noiembrie Viorel Pintea a primit de la denuntator suma de 3.000 euro pe care o pretinsese, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) si au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informatii.(AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Marius Fratila), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie